H NVIDIA ανακοίνωσε πλέον επίσημα τη νέα αρχιτεκτονική με ονομασία Tegra η οποία προορίζεται για την αγορά MID (Mobile Internet Device) συσκευών καθώς και κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα Windows Mobile.

 

Το Tegra έχει το ένα δέκατο του μεγέθους του επεξεργαστή Atom της Intel ενώ ενσωματώνει αρκετά υποσυστήματα όπως επεξεργαστή 800MHZ ARM, GeForce GPU, image processor, HD Video processor και controllers για άλλες βασικές λειτουργίες όπως μνήμη, usb θύρες και επικοινωνία.

 

Τα πρώτα δύο μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν, το Tegra 600 και το Tegra 650, θα δίνουν τη δυνατότητα στις συσκευές που θα ενσωματωθούν να τρέχουν το Quake 3 στα 40 fps με πλήρη φίλτρα και anti-aliasing. Επίσης υποστηρίζουν 1080p HDMI, WSXGA+ LCD και θύρες εξόδου NTSC/PAL.

 

Εντύπωση προκαλούν οι αναφορές της NVIDIA για την αυτονομία των συσκευών η οποία μπορεί να φτάσει τις 130 ώρες για αναπαραγωγή μουσικής καθώς και τις 30 ώρες για την αναπαραγωγή υψηλής ευκρίνειας βίντεο 720p.

 

Οι πρώτες υλοποιήσεις με τη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική αναμένονται στο τέλος της χρονιάς και θα περιλαμβάνουν οθόνη από 4 έως 12 ίντσες, πληκτρολόγιο η οθόνη αφής καθώς και δυνατότητα σύνδεσης μέσω WiFi η πιθανόν 3G. Αρχικές αναφορές για τη τιμή των συσκευών καθορίζονται μέχρι τα 250 δολάρια αν και δε θα πρέπει να τις λάβουμε σοβαρά υπόψη.

 

Στην ιστοσελίδα της NVIDIA μπορείτε να δείτε μια παρουσίαση από το εντυπωσιακό γραφικό περιβάλλον που έχει αναπτύξει η εταιρεία και προωθεί στους κατασκευαστές για αλλαγές και μεγαλύτερη ευχρηστία για τον τελικό χρήστη.

 

Source.png Πηγή: engadget.com

Link.png Site: NVIDIA Official Site

Video Video: