Η φθηνότερη κάρτα της σειράς 30 θα καθυστερήσει λίγες ημέρες, ώστε να υπάρχουν περισσότερα κομμάτια στο λανσάρισμα.

Μέσω μιας ανάρτησης στο blog της, η Nvidia μας ενημέρωσε πως η επερχόμενη Nvidia GeForce RTX 3070 θα καθυστερήσει ελαφρώς να κάνει ντεμπούτο. Πιο συγκεκριμένα, η κάρτα γραφικών είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αρχικά στις 15 Οκτωβρίου και η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας ορίστηκε ως η 29η Οκτωβρίου.

Αυτές οι δύο εβδομάδες, όπως ελπίζει η Nvidia, θα βοηθήσoυν ώστε να παραχθούν περισσότερα κομμάτια και κατά την ημέρα του λανσαρίσματος να υπάρχει περισσότερο διαθέσιμο στοκ στην αγορά, για να εξυπηρετηθεί περισσότερος κόσμος. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία ελπίζει να αποφευχθεί (όσο γίνεται) η χαοτικη΄κατάσταση που επικράτησε κατά την κυκλοφορία τής RTX 3080, ενώ για την κυκλοφορία της RTX 3090 φρόντισε να... προετοιμάσει τον κόσμο σχετικά με όσα ενδεχομένως να αντιμετώπιζαν.

Αναφορικά με τους τρόπους αγοράς, την τιμή ή οτιδήποτε σχετικό, δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, με τα τρέχοντα δεδομένα ισχύει η προτεινόμενη τιμή λιανικής των $499 και η διαθεσιμότητα εξαρτάται από το εκάστοτε κατάστημα.

Από την τριάδα καρτών της σειράς, η RTX 3070 προσφέρει την καλύτερη σχέση αξίας προς τιμή, με επιδόσεις εφάμιλλες τής RTX 2080 Ti στην μισή τιμή ($499 έναντι $999, πάντα βάσει της τιμολογιακής πολιτικής της Nvidia). Για σύγκριση, η RTX 3080 πωλούταν για $699 και η RTX 3090 για $1499, οπότε έχοντας κατά νου πως η RTX 3080 ξεπούλησε σε μερικά λεπτά, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε πώς θα εξελιχθεί η κυκλοφορία της RTX 3070.