Μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, η NVIDIA επιβεβαίωσε την εκδήλωση GeForce Beyond, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης CES 2023.

Αν και είναι γνωστό ότι το event θα αφορά κυρίως τις mobile εκδόσεις των GeForce RTX 40-series GPUs, συμπεριλαμβανομένων και των RTX 4090, 4080 και 4070, η NVIDIA πρόκειται να αποκαλύψει και την GeForce RTX 4070 Ti για την πλατφόρμα desktop (ή ακόμα και την RTX 4070). Όπως είναι γνωστό, η GeForce RTX 4070 Ti είναι ακριβώς όμοια με την GeForce RTX 4080 12GB που ακυρώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες, λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμα της στην αγορά (η εταιρεία αντιλήφθηκε -μετά από επικρίσεις- ότι το λανσάρισμα δύο καρτών γραφικών με όμοιο όνομα αλλά πολύ διαφορετική απόδοση θα προκαλούσε σύγχυση στους καταναλωτές). 

Η mobile σειρά GeForce RTX 40 αναμένεται να λανσαριστεί στις αρχές Ιανουαρίου μαζί με αρκετά νέα μοντέλα φορητών υπολογιστών από τις εταιρείες ASUS, Dell/Alienware κ.ά. Όσον αφορά την κάρτα γραφικών GeForce RTX 4070 Ti αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Ιανουαρίου, δύο μόλις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της στην εκδήλωση GeForce Beyond που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

 

  • Like 1