Παράλληλα με τη σειρά επεξεργαστών 9ης γενιάς Core για φορητούς υπολογιστές από την Intel (H-series), ανακοινώθηκαν και νέες mobile GPUs από την Nvidia, που θα οδηγήσουν σε οικονομικότερες gaming λύσεις στην αγορά.

Η Nvidia ανακοίνωσε δύο νέες GPUs χωρίς πυρήνες ray-tracing, τις GeForce GTX 1660 Ti και GTX 1650 Max-Q, υποσχόμενη έως και 50% υψηλότερη απόδοση στο gaming σε σύγκριση με τους φορητούς υπολογιστές που έφεραν την GeForce GTX 1060 και έως και τέσσερις φορές την απόδοση των φορητών υπολογιστών με GTX 960M.

Σύμφωνα με την Nvidia, οι τιμές των φορητών υπολογιστών με GeForce GTX 1650 θα ξεκινούν από τα $799, κάνοντας το gaming στα 1080p και με 100fps πιο προσιτό για τους χρήστες. Σε παλαιότερα παιχνίδια, όπως το Fallout 4, οι χρήστες θα παρατηρήσουν αύξηση στην απόδοση έως και 20% ενώ σε νεότερους τίτλους όπως το Battlefield V θα παρατηρήσουν αύξηση στην απόδοση έως και 50%. Εκπρόσωπος της Nvidia, δήλωσε στην ιστοσελίδα Engadget ότι η GTX 1660 Ti της Nvidia θα ενδιαφέρει περισσότερο τους χρήστες που κοιτάζουν να αναβαθμίζουν τους φορητούς υπολογιστές τριετίας ή τετραετίας που έχουν στην κατοχή τους. Η νέα GPU θα τους δώσει τη δυνατότητα να απολαύσουν αυξημένα framerates έως και 400% σε σχέση με τους υπολογιστές που είναι εξοπλισμένοι με GTX 960M. Η GeForce GTX 1650 Max-Q από την άλλη, προσφέρει έως και 2.5x την απόδοση μίας GTX 950M, ενώ επιτρέπει το gaming στα 60fps σε ανάλυση 1080p.

Οι νέες mobile GPUs θα φανούν αρκετά ελκυστικές και στους low-budget δημιουργούς λέει η Nvidia, αφού αυξάνει την απόδοση κατά την εφαρμογή διάφορων εφέ στο Adobe Premiere Pro CC κατά 5 φορές και την εφαρμογή φίλτρων στο Photoshop κατά 50%. Και οι δύο GPUs εντωμεταξύ καταναλώνουν τη μισή ενέργεια σε σχέση με το παρελθόν χάρη στην τεχνολογία Max-Q, η οποία θα βοηθήσει τις κατασκευάστριες εταιρείες να προσφέρουν ακόμα λεπτότερα και ελαφρύτερα laptops.

Τουλάχιστον 80 νέα μοντέλα φορητών υπολογιστών θα κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά έχοντας στο εσωτερικό τους τις νέες Nvidia GeForce GTX 1650 Max-Q και GTX 1660 Ti, με τιμές που θα ξεκινούν από τα $799.

Engadget