Το «πράσινο» στρατόπεδο αντεπιτίθεται στο «κόκκινο» με την RTX 3080 Ti να λέγεται πως θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο ενώ η 3070 Ti τον Μάιο.

Πηγές της ιστοσελίδας VideoCardz αναφέρουν ότι οι δύο νέες κάρτες γραφικών της Nvidia, RTX 3080 Ti και RTX 3070 Ti θα κυκλοφορήσουν Απρίλιο και Μάιο αντίστοιχα. Μάλιστα οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι η 3080 Ti θα χρησιμοποιεί τον πυρήνα GA102-225 και όχι τον GA102-250 που είχε αρχικά κυκλοφορήσει σε φήμες. Αυτή η αλλαγή ωστόσο, δεν θα επηρεάσει τον αριθμό των πυρήνων CUDA καθώς λέγεται πως θα παραμείνουν στους 10.240. Οπότε, για την ώρα, δεν είναι σαφές τι σημαίνει ακριβώς αυτή η αλλαγή.

Κάποιες πρώτες πληροφορίες που έχουν ήδη μεταφερθεί από την Nvidia στους κατασκευαστές, λέγεται πως αναφέρονται σε μνήμη 12GB GDDR6X και όχι σε 20GB που είχε ειπωθεί σε παλαιότερες φήμες. Το υλικό marketing, το οποίο θα περιλαμβάνει τις πλήρεις λεπτομέρειες προδιαγραφών θα διανεμηθεί στους κατασκευαστές στις αρχές Απριλίου, οπότε και θα γίνουν γνωστά περισσότερα πράγματα για τη νέα κάρτα γραφικών της Nvidia.

Όσον αφορά την RTX 3070 Ti, η ιστοσελίδα VideoCardz αναφέρει ότι θα βασίζεται στον GA104-400 με 6.144 πυρήνες CUDA και μόνο 8GB μνήμης. Βέβαια, αυτό το τελευταίο σημείο είναι ενδιαφέρον καθώς οι προηγούμενες φήμες έκαναν λόγο για 16GB. Κάτι που δεν έμοιαζε τόσο απίθανο, καθώς ήδη έχουν υπάρξει υλοποιήσεις 3060 Ti με 12GB.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένα και περισσότερες πληροφορίες θα αρχίσουν να γίνονται διαθέσιμες από τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, το «πραγματικό άγχος» και αγώνας θα είναι κάποιος να βρει μία κάρτα διαθέσιμη ώστε να την αγοράσει, καθώς βρισκόμαστε σε μία συνεχιζόμενη περίοδο ελλείψεων. Με προβλήματα τόσο στην παραγωγή όσο και στα αποθέματα, σημαίνει πως η σειρά RTX 30xx της Nvidia εξαντλείται πολύ γρήγορα, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως τα προβλήματα θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο.

  • Like 3
  • Thanks 1