Η Intel ανακοίνωσε σήμερα την 10η γενιά επεξεργαστών Core με την κωδική ονομασία «Comet Lake» για φορητούς υπολογιστές και η Nvidia ανακοίνωσε τις GPUs για φορητούς υπολογιστές επίσης, GeForce RTX 2070 Super και RTX 2080 Super.

Δύο υπολογιστές που ανακοινώθηκαν σήμερα και ενσωματώνουν τον κορυφαίο επεξεργαστή της Intel, Core i9-10980HK [με οκτώ πυρήνες και δεκαέξι threads και συχνότητα λειτουργίας που αγγίζει τα 5,3GHz (single-core)] και την κάρτα γραφικών της Nvidia, GeForce RTX 2080 Super είναι τα ASUS ROG Strix SCAR 17 και ROG Zephyrus Duo 15.

Η Nvidia πρόκειται να προσφέρει στους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών την δυνατότητα να προσθέσουν τις κανονικές ή τις Max-Q εκδόσεις των παραπάνω καρτών γραφικών, με τις εκδόσεις Max-Q, που είναι αρκετά περισσότερο power-efficient να προορίζεται για χρήση σε λεπτότερου και ελαφρύτερου σχεδιασμού notebooks. Σύμφωνα με την Nvidia, oi νέες υλοποιήσεις Max-Q αναμένεται να είναι περισσότερο ενεργειακά αποδοτικές, χάρη σε ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Dynamic Boost το οποίο αυτοματοποιεί την διανομή της ισχύος μεταξύ του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών, χάρη στην χαμηλής κατανάλωση μνήμης GDDR6, τους αναβαθμισμένους voltage regulators και τη νέα τεχνολογία Deep Learning Super Sampling (DLSS 2.0).

Εκτός από τις παραπάνω κάρτες γραφικών που βασίζονται στην αρχιτεκτονική «Turing» και ενσωματώνουν CUDA, RT και Tensor πυρήνες για programmable shading, real-time ray tracing και Artificial intelligence, η Nvidia ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσουν και αρκετοί νέοι υπολογιστές που έχουν στο εσωτερικό τους την GeForce RTX 2060.

The Verge