Για τη δημιουργία φωτορεαλιστικών τρισδιάστατων σκηνών πολλοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν τα 3DS Max ή Maya της Autodesk, χρησιμοποιώντας τον V-Ray renderer της Chaos Group.

Παρόλα αυτά, απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για τους σταθμούς εργασίας για να προχωρήσουν στο rendering των σκηνών V-Ray. Η Nvidia ωστόσο φαίνεται πως έχει έτοιμη μία άμεση… «αναβάθμιση» για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Όσοι λοιπόν έχουν στη διάθεση τους κάποιον σταθμό εργασίας με κάρτα γραφικών GeForce RTX ή Quadro RTX, μπορούν να εγκαταστήσουν τους τελευταίους drivers Nvidia Studio για να επιταχύνουν το V-Ray rendering κατά 40% κατά μέσο όρο σύμφωνα με την γνωστή εταιρεία.

Το update λειτουργεί με το V-Ray Next στο 3DS Max από αυτή την εβδομάδα, ενώ θα προστεθεί σύντομα και υποστήριξη για το Maya. Στο 3DS Max δεν χρειάζεται παρά να ακολουθήσετε το παραδοσιακό path CUDA ή αν έχετε στη διάθεση σας κάποια RTX GPU, να επιλέξετε το path RTX για να επιταχύνετε τη διαδικασία rendering έως και 40%.

autodesk.jpg.c0c285f5f186eba4db3584e8da3bbb1c.jpg

Η Nvidia λέει πως δεν προκαλεί απώλειες στην ποιότητα και δεν χρειάζεται να προχωρήσετε σε αλλαγές στις ρυθμίσεις. Όπως αναφέραμε, ο driver λειτουργεί μόνο με υπολογιστές που διαθέτουν κάρτες γραφικών της Nvidia της σειράς RTX, ακόμα και για φορητούς σταθμούς εργασίας. Οi νέοι drivers θα ενισχύσουν επίσης την απόδοση και άλλων apps όπως των Adobe Premiere Pro, Adobe Lightroom DaVinci resolve, Unreal Engine κ.ά. Oι νέοι drivers Nvidia Studio είναι διαθέσιμοι για κατέβασμα ωστόσο ενδέχεται να απαιτηθεί να αναβαθμίσετε επίσης τις εφαρμογές Autodesk που έχετε στη διάθεση σας.

Engadget