Η φορητή παιχνιδοκονσόλα που ανακοίνωσε η Nvidia τον περασμένο Ιανουάριο και η οποία στηρίζεται στην πλατφόρμα του Android, είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εμπορική της διάθεση με τιμή $349 και με την ονομασία Nvidia Shield.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Nvidia εξέπληξε κατά την παρουσίαση των νέων προϊόντων της όταν ανακοίνωσε ένας εντελώς διαφορετικό προϊόν το Project Shield το οποίο θυμίζει αρκετά χειριστήριο παιχνιδοκονσόλας με τη διαφορά ότι ενσωματώνει οθόνη αφής 5' ιντσών και μπορείτε να παίξετε την πλειοψηφία των android παιχνιδιών μιας και στηρίζεται στην έκδοση 4.1.2 Jelly Bean. Στο εσωτερικό βρίσκουμε τον ολοκαίνουριο Tegra 4 με 2GB RAM, αρκετά ικανά τεχνικά χαρακτηριστικά για να αναπαράγουν όλα τα παιχνίδια του Android όχι μόνο στην οθόνη του Shield η οποία διαθέτει ανάλυση 720p, αλλά και σε πολύ μεγαλύτερες οθόνες μέσω της θύρας mini HDMI.

 

Το Shield δε περιορίζεται μόνο στα Android παιχνίδια αφού θα είναι εφικτή η αναπαραγωγή παιχνιδιών μέσω streaming από το PC σας στην οθόνη της κονσόλας κάνοντας χρήση πολύ πιο εξελιγμένων βιντεοπαιχνιδιών φτάνει αυτό να διαθέτει GeForce κάρτα γραφικών.

 

Η ιστοσελίδα Verge κατάφερε να έχει μια αναλυτική επαφή με τη φορητή παιχνιδοκονσόλα και όχι πίσω από μια βιτρίνα όπως στην περίπτωση μας, και αναφέρει μικρές σχεδιαστικές αλλαγές στην τελική έκδοση ενώ η χωρητικότητα πλέον του Shield θα είναι 16 GB και όχι 32 GB όπως είχε πρωτοανακοινωθεί. Η Nvidia αναφέρει ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην αυτονομία της συσκευής η οποία θα διαρκεί 4-5 ώρες στις χειρότερες συνθήκες (πλήρη φωτεινότητα, ενεργό WiFi, 10-12 ώρες μέσω PC streaming και 20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο.

 

Εκτός από παιχνίδια, στο Shield θα μπορείτε να τρέξετε και εφαρμογές του Android αν και υπάρχουν μικρά προβλήματα συμβατότητας με μερικές από αυτές. Η κυκλοφορία του αναμένεται το καλοκαίρι με δώρο τα παιχνίδια Sonic 4 Episode II και Expendable: Rearmed ενώ μπορείτε να το προπαραγγείλετε από τώρα με τιμή $349 μέσα από την ιστοσελίδα της Nvidia.

 

Link.png Site: ']theverge.com (video)

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/_/articles/hardware/nvidia/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-project-shield-%CF%84%CE%B7%CF%82-nvidia-r4555']Πρώτη Επαφή Nvidia Shield