Τα έσοδα της NVIDIA από την αγορά gaming παρουσιάζονται μειωμένα κατά 44% από τρίμηνο σε τρίμηνο, κάτι που περιγράφεται από τον CEO της εταιρείας, Jensen Huang, ως «σημαντική πτώση».

Η εταιρεία είχε προχωρήσει παλαιότερα στην εκτίμηση ότι τα έσοδα της συνολικά θα έφταναν τα $8,1 δισεκατομμύρια για το 2ο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε, αλλά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν χαμηλότερα κατά $1,4 δισεκατομμύρια έσοδα, δηλαδή στα $6,7 δισεκατομμύρια.

Πιο συγκεκριμένα, η NVIDIA κατέγραψε έσοδα $2,04 δισεκατομμυρίων από την πλατφόρμα gaming, τα οποία είναι μειωμένα κατά 44% από τρίμηνο σε τρίμηνο και κατά 33% από έτος σε έτος. Η NVIDIA αυτή τη περίοδο έχει ξεκινήσει τις συνομιλίες με συνεργάτες της για την αναπροσαρμογή των τιμών και του αποθέματος, κάτι που αναμένεται να βελτιώσει τις πωλήσεις κατά το τρίτο τρίμηνο.

nvidia q2-2022.jpg

«Οι εκτιμήσεις μας για τις πωλήσεις προϊόντων gaming σημείωσαν σημαντική πτώση καθώς εξελισσόταν το τρίμηνο. Καθώς οι μακροοικονομικές συνθήκες που επηρεάζουν τις πωλήσεις θα εξακολουθήσουν να υφίστανται, λάβαμε μέτρα με τους συνεργάτες μας στην αγορά gaming για να προσαρμόσουμε τις τιμές και το απόθεμα στο κανάλι» δήλωσε ο Jensen Huang, Ιδρυτής και Διευθύνοντας Σύμβουλος της NVIDIA.

Στα τέλη του 3ου τριμήνου αναμένουμε από την NVIDIA να αποκαλύψει τα σχέδιά της για την επόμενη γενιά της σειράς καρτών γραφικών, δηλαδή την GeForce RTX 40. Πιστεύεται ότι λόγω των ασθενέστερων πωλήσεων της σειράς RTX 30 και του υπερβολικού αποθέματος, η NVIDIA αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σχέδιά για πρόωρη κυκλοφορία της επόμενης γενιάς καρτών γραφικών της. Οι ασθενέστερες πωλήσεις αποτελούν πιθανότατα το αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που υπάρχει και της προβληματικής συγκυρίας μετά την πανδημία COVID-19 και την κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων καθώς η ζήτηση για υπολογιστές και hardware είναι σημαντικά μικρότερο. 

  • Like 5
  • Sad 1