Η OnePlus ανακοίνωσε τον διάδοχο του περσινού Nord, ο οποίος έρχεται με ορισμένα high-end χαρακτηριστικά -όπως η οθόνη και η υψηλής ανάλυσης κάμερα με OIS- και τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των €400.

 

Το νέο Nord 2 5G διαθέτει οθόνη 6,43 ιντσών τεχνολογίας AMOLED με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και ανάλυση Full HD+. Στην αριστερή πάνω γωνία της οθόνης υπάρχει μία μικρή οπή για την εμπρόσθια κάμερα, η οποία βασίζεται σε έναν αισθητήρα 32MP, σε αντίθεση με τo dual-camera setup που υπήρχε στο περσινό μοντέλο. Το φετινό ωστόσο μοντέλο έρχεται με διπλά ηχεία, χαρακτηριστικό που του δίνει πόντους στον τομέα του ήχου.

Στο πίσω μέρος της συσκευής, υπάρχουν τρεις κάμερες, με την πιο εντυπωσιακή να βασίζεται στον αισθητήρα Sony IMX766 στα 50 MP και να διαθέτει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας (OIS) για σταθερές λήψεις φωτογραφιών ή βίντεο ακόμα και την νύχτα. Επιπλέον, η νέα κάμερα κάνει χρήση ενός νέου χαρακτηριστικού, του DOL-HDR ή Digital Overlap HDR το οποίο αναλαμβάνει να συνθέσει μία εικόνα από τα δεδομένα έκθεσης δύο διαφορετικών εικόνων σε μία τελική εικόνα υψηλότερης ποιότητας και ευκρίνειας. Η δεύτερη και η τρίτη κάμερα είναι μία υπερευρυγώνια 8MP και μία μονοχρωματική 2MP.

kv-561ce2.jpg

Το Nord 2 5G είναι το πρώτο κινητό της OnePlus χωρίς SoC (System-on-Chip) στο εσωτερικό που να έχει τη σφραγίδα της Qualcomm. Η εταιρεία προτίμησε να χρησιμοποιήσει το Dimensity 1200 AI SoC της MediaTek στη συγκεκριμένη συσκευή, το οποίο συνδυάζει με 6GB, 8GB ή 12GB RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου.

Η μπαταρία της συσκευής είναι τύπου dual-cell με χωρητικότητα 4.500mAh, η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία ταχείας φόρτισης 65W Warp Charge της OnePlus. Χάρη στην τεχνολογία 65W Warp Charge, η συσκευή φορτίζει πλήρως -από το 0% στο 100%- μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Το λογισμικό βασίζεται στο Oxygen OS 11.3 το οποίο βασίζεται στο Android 11 με την OnePlus να υπόσχεται δύο μεγάλες αναβαθμίσεις του Android και τρία χρόνια αναβαθμίσεων στον τομέα της ασφάλειας.

nord2_Gray_Sierra.png

Το OnePlus Nord 2 5G θα διατεθεί στα χρώματα Blue Haze και Gray Sierra καθώς και στην απόχρωση Green Woods, η οποία όμως είναι αποκλειστική στην αγορά της Ινδίας. Το βασικό μοντέλο, με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο στοιχίζει €399. Οι τιμές βεβαίως είναι διαφορετικές από περιοχή σε περιοχή. Η πώληση του OnePlus Nord 2 5G θα ξεκινήσει στην Ευρωπαϊκή ήπειρο από τις 28 Ιουλίου.

 

  • Like 3