Ανάμεσα στα smartwatches που είδαμε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, αυτό της OnePlus μας έκλεψε την καρδιά.

Ο λόγος για το OnePlus Watch 2, ένα πανέμορφο ρολόι με premium κατασκευή, υψηλή αισθητική και σπουδαίες δυνατότητες που έρχεται να βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για αγορά εφ’ όσον κάποιος αναζητά ένα high-end Wear OS smartwatch. Η τιμή του δεν είναι απαγορευτική (€329 σε ό,τι αφορά την Ευρώπη) όμως δεν ισχύει το ίδιο και με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά τα οποία δεν πρόκειται να σε αφήσουν ασυγκίνητο.
Σε πρώτη φάση έχουμε να κάνουμε με ένα smartwatch «διπλής αρχιτεκτονικής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η OnePlus. Τι σημαίνει αυτό; Πως ναι μεν στο εσωτερικό του υπάρχει το τσιπ Snapdragon W5 της Qualcomm, όμως πλαισιώνεται και από το BES2700 series, κάτι που σημαίνει ότι εκτός του Wear OS που προαναφέραμε, υπάρχει και ένα δευτερεύον λειτουργικό σύστημα, το RTOS, το οποίο διαχειρίζεται τις βασικές λειτουργίες της συσκευής. Αυτό που πάντως είναι υπεύθυνο για την εμπειρία που απολαμβάνει ο χρήστης, είναι το Wear OS, μία σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το πρώτο OnePlus Watch.

image.jpeg.ade490f7d45da7d99d0fd658a0c8ce52.jpeg

Η οθόνη της φετινής λύσης της OnePlus είναι AMOLED 1,43 ιντσών στα 326 ppi με τυπική φωτεινότητα 600 nits και κρύσταλλο από ζαφείρι που πλαισιώνει υπέροχα το σώμα από ανοξείδωτο ατσάλι, δημιουργώντας έτσι ένα προσεγμένο look που δεν τα πάει άσχημα σε ό,τι αφορά την ανθεκτικότητα. Σχετικά μ’ αυτό το τελευταίο, η συσκευή πληροί εξ άλλου το αμερικανικό στρατιωτικό πρότυπο MIL-STD-810H, έχει προστασία από νερό και σκόνη βάσει IP68 ενώ είναι αδιάβροχη σε βάθος 50 μέτρων. Στο εσωτερικό της διαθέτει 2 GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 32 GB ενώ υποστηρίζει Bluetooth (5.0 και LE), Wi-Fi (στα 5 GHz και τα 2,4 GHz) και A2DP μεταξύ άλλων.

Το ρολόι θα διατεθεί σε δύο χρώματα (μαύρο και μεταλλικό) με τη μπαταρία του να επιτυγχάνει αυτονομία που αγγίζει τις 100 ώρες σε Smart Mode ή τις 48 ώρες σε καταστάσεις έντονης χρήσης. Οι αισθητήρες του του επιτρέπουν να καταγράφει αποτελεσματικά στοιχεία όπως VO2 Max, καρδιακό παλμό και SpO2 με τις σχετικές μετρήσεις, όπως και τις επιδόσεις (βάσει των πάνω από 100 λειτουργιών άσκησης) να παρουσιάζονται αναλυτικά μέσα από το OHealth. Θα πρέπει να σημειώσουμε πάντως πως το OnePlus Watch 2 είναι συμβατό με smartphones που τρέχουν Android 8.0 ή νεοτερο, με την εταιρεία να τονίζει πως δεν υποστηρίζονται smartphones με iOS ή Android Go.

  • Haha 2