Παρόλα αυτά, τα Nord μοντέλα της εταιρείας παραμένουν τα καλύτερα σε πωλήσεις

Τη διάθεση ενός νέου mid-range smartphone ετοιμάζει η OnePlus για την αγορά της Β. Αμερικής (για την ώρα) και αφορά το OnePlus Nord N20 5G. Πρόκειται για μια συσκευή $282 που θα διατεθεί 28 Απριλίου, αποκλειστικά μέσω της T-Mobile.

Για λίγο παρακάτω από $300, η OnePlus προσφέρει μια συσκευή με FHD+ OLED οθόνη 6,43 ιντσών (2200x1080), 6GB μνήμης RAM, 128GB αποθηκευτικό χώρο και μπαταρία χωρητικότητας 4,500 mAh. Το SoC είναι το Snapdragon 695 της Qualcomm στα 6nm και περιλαμβάνει δύο ARM Cortex-A78 πυρήνες στα 2.2GHz, έξι Cortex-A55 πυρήνες στα 1.7GHz και μια Adreno 619 GPU. Επίσης υπάρχει αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη, θύρα microSD, ενώ υπάρχει και υποστήριξη always-on για να φαίνονται πάντα η ώρα και οι ειδοποιήσεις.

Στη συγκεκριμένη τιμή, η συσκευή θυμίζει διάδοχο του Nord N200, που κυκλοφόρησε πριν περίπου ένα έτος και ήταν κι αυτό αποκλειστικά διαθέσιμο μέσω της T-Mobile, στη τιμή των $240. Το Ν200 είχε οθόνη στα 90Hz, αλλά αυτό που το έκανε να ξεχωρίσει ήταν η τιμή του. Σε αντίθεση, στο φετινό Ν20 η οθόνη θα τρέχει στα 90Hz, έχει ελαφρώς μικρότερη μπαταρία (το Ν200 είχε 5,000 mAh) και δεν υπάρχει θύρα ακουστικών (headphone jack).

Όσον αφορά τις κάμερες, στο πίσω μέρος η εταιρεία αναφέρει πως υπάρχει μια κύρια κάμερα στα 64MP, monochrome αλλά και macro φακός. Δυστυχώς στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν γίνεται κάποια επιπλέον αναφορά σε MP ή στη μπροστινή κάμερα. Η συσκευή επίσης υποστηρίζει φόρτιση στα 33W, κάτι που δε συναντά κανείς σε συσκευές σε αυτή τη τιμή.

Η νέα οικονομική συσκευή θα διατεθεί με Android 11, λειτουργικό που αρχικά είδαμε τον Σεπτέμβριο του 2020. Και αν βασιστούμε στις τακτικές που είδαμε σε προηγούμενα Nord μοντέλα, είναι πολύ πιθανό να δούμε μια σημαντική αναβάθμιση, πιθανότατα σε Android 12, που κυκλοφόρησε πριν 6 μήνες. Και μετά, θα σταματήσει πιθανότατα η υποστήριξη. Το πρόγραμμα ενημερώσεων του Ν200 επίσης πρόβλεπε ενημερώσεις ασφαλείας ανά μερικούς μήνες για 3 χρόνια, οπότε κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και εδώ με το N20.

Με τις ναυαρχίδες της OnePlus να γίνονται όλο και ακριβότερα, η mid-range σειρά Nord γίνεται η σημαντικότερη σειρά της OnePlus, όσον αφορά πωλήσεις. Η έρευνα αγοράς της Counterpoint Research για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 αναφέρει αύξηση 524% στις πωλήσεις της OnePlus σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους. Και ο λόγος για την αύξηση αυτή, ήταν η πώληση Nord συσκευών στη T-Mobile.

Τέλος, σε συνέντευξή του με το Forbes, ο συνιδρυτής της OnePlus Pete Lau, είπε πως η εταιρεία υπολογίζει να πουλήσει 25 εκατομμύρια Nord συσκευές μέχρι το 2023.

  • Like 2