Και όπως είναι αναμενόμενο με τέτοιες ενέργειες, δεν είχε την καλύτερη απήχηση στην κοινότητα της εταιρείας

Όπως είναι αναμενόμενο από μια κατασκευάστρια εταιρεία smartphone, η OnePlus προώθησε την τρομερή απόδοση των νεώτερων συσκευών της, κάτι που δεν προκαλεί εντυπώσεις. Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση, είναι το γεγονός πως η εταιρεία περιορίζει την απόδοση (throttling) σε πάνω από 300 εφαρμογές στα OnePlus 9 και 9 Pro. Και ο λόγος όπως εξηγεί η εταιρεία, είναι για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο το AnandTech που δημοσίευσε μια λεπτομερείς ανάλυση πίσω από τις τακτικές περιορισμού απόδοσης από την OnePlus. Τα πρώτα θέματα που εντόπισε ο Andrei Frumusanu ήταν με benchmarks στον Chrome browser, όπου έβλεπε ιδιαίτερα χαμηλό σκορ για συσκευή που φέρει τον Qualcomm Snapdragon 888.

Ύστερα από επιπλέον έρευνα, διαπιστώθηκε πως η εταιρεία πιθανότατα έχει μια λίστα εφαρμογών που περιορίζονται και περιλαμβάνουν WhatsApp, Facebook, Instagram, Snapchat, ακόμα και εφαρμογές της ίδιας της OnePlus.

GB5_575px.jpg

Το θέμα πήρε τόσο μεγάλη έκταση, που το Geekbench που καταγράφει τις αποδόσεις smartphones, αποφάσισε να αφαιρέσει τη συσκευή λέγοντας πως στα μάτια τους είναι ένας τρόπος παραποίησης αποτελεσμάτων.

Η δήλωση της OnePlus προς το XDA Developers επιβεβαιώνει πως οι ίδιοι έκαναν αυτές τις αλλαγές βελτιστοποίησης απόδοσης:

"Ύστερα από την κυκλοφορία των OnePlus 9 και OnePlus 9 Pro τον Μάρτιο, υπήρξαν χρήστες που μας ενημέρωσαν πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στη μπαταρία της συσκευής και τη διαχείριση θερμοκρασίας. Από το feedback αυτό, η R&D ομάδα μας εργάστηκε τους περασμένους μήνες στο να βελτιστοποιήσουν την απόδοση της συσκευής όταν τρέχει τις 300 πιο δημοφιλής εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου και του Chrome, θέτοντας τις απαιτήσεις της εφαρμογής για επεξεργαστική ισχύ στην πιο κατάλληλη κατανάλωση. Αυτό μας βοήθησε να προσφέρουμε μια ομαλή εμπειρία, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας."

Τέλος, η OnePlus πρόσθεσε πως αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μειωμένα σκορ σε benchmarks, αλλά πως οι χρήστες τους έχουν μεγαλύτερη αξία.