Η αλλαγή αυτή θα φέρει τρία χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας

Μετά τα νέα του περασμένου μήνα πως η OnePlus θα ενσωματωθεί με την Oppo και θα γίνει sub-brand του κατασκευαστή, η εταιρεία ανακοίνωσε πως το λειτουργικό της σύστημα OxygenOS θα συγχωνευτεί με το ColorOS της Oppo.

Το λογισμικό των εταιρειών θα παραμείνει ανεξάρτητο και θα παρέχεται σε διαφορετικές αγορές (το OxygenOS θα χρησιμοποιείται για OnePlus συσκευές παγκοσμίως, το ColorOS θα χρησιμοποιείται σε OnePlus και Oppo συσκευές στην Κίνα), αλλά θα μοιράζονται την ίδια βάση κώδικα, με την OnePlus να προσθέτει πως έτσι θα τυποποιηθεί η εμπειρία και θα απλοποιηθεί η ανάπτυξη μελλοντικών ενημερώσεων.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως η αλλαγή αυτή θα της επιτρέψει καλύτερη μελλοντική υποστήριξη Android ενημερώσεων, κάτι που και η Samsung βελτίωσε πρόσφατα. Η OnePlus ταξινομεί έτσι τις ενημερώσεις της:

  • Οι ναυαρχίδες της μαζί με τα T και R μοντέλα θα λάβουν τρεις σημαντικές Android αναβαθμίσεις και τέσσερα χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.
  • Nord και Nord CE συσκευές θα λάβουν δύο σημαντικές Android αναβαθμίσεις και τρία χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.
  • Nord N συσκευές θα λάβουν μία Android αναβάθμιση και τρία χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.

Η OnePlus περιορίζει τις αλλαγές αυτές σε συσκευές από το OnePlus 8 και άνω, με τις παλαιότερες συσκευές να είναι εκτός του νέου προγράμματος.

Για την ώρα το αποτέλεσμα ένωσης των OnePlus και Oppo από την BBK Electronics φαίνεται θετικό για τους κατόχους OnePlus συσκευών. Το πόσο ανεξάρτητη θα παραμείνει η OnePlus μετά από τις αλλαγές αυτές είναι άγνωστο, αλλά όσο υπάρχουν θετικά νέα για τις συσκευές της, πιθανότατα δε θα έχει ιδιαίτερη σημασία.

  • Like 2
  • Sad 1