Από ότι φαίνεται, η «συγχώνευση» των Oxygen OS και Color OS (της Oppo) είναι αναπόφευκτη για τα προϊόντα της OnePlus και επομένως η επερχόμενη ναυαρχίδα της δημοφιλούς εταιρείας, OnePlus 10, θα βασίζεται σε ένα «ενοποιημένο και αναβαθμισμένο, παγκόσμιας εμβέλειας λειτουργικό σύστημα».

Σε ένα πρόσφατο media briefing, η εταιρεία έκανε γνωστό σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους του Τύπου, ότι η επερχόμενη ναυαρχίδα της, που αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο πρώτο μισό του 2022 θα είναι η πρώτη που θα διαθέτει το νέο λειτουργικό σύστημα.

«Η ενοποίηση των βάσεων κώδικα των Oxygen OS και Color OS ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο φέτος. Αυτή είναι η αρχή της προσπάθειας μας για τη δημιουργία μιας ενοποιημένης εμπειρίας λειτουργικού συστήματος για τους χρήστες των συσκευών OnePlus και Oppo.

Η ενοποιημένη εμπειρία όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα θα λανσαριστεί πρώτα με στη ναυαρχίδα του 2022 και στη συνέχεια σε άλλες συσκευές παγκοσμίως μαζί με τη μεγάλη ενημέρωση του Android το 2022» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της OnePlus, Pete Lau. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι μπορεί τα δύο λειτουργικά συστήματα να μοιράζονται τον κώδικα, ωστόσο θα διατηρήσουν καθένα την ονομασία και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του. «Τα δύο Android-based λειτουργικά συστήματα θα έχουν το δικό της branding και τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά ο κώδικας στη βάση τους θα είναι ίδιος, και θα αναπτύσσεται από την ίδια ομάδα» δήλωσε ο Pete Lau.

Η εταιρεία λέει πως αυτή «η ενοποιημένη εμπειρία» θα συνδυάζει την σβελτάδα, την ομαλότητα, την καθαρότητα του σχεδιασμού και την ελαφριά φύση του Oxygen OS με την αξιοπιστία, την ευφυία και τα πλούσια χαρακτηριστικά του Color OS.

Oxygen-OS-Color-OS-merger-1200w-674h.jpg

Η ναυαρχίδα της OnePlus που θα λανσαριστεί το 2022 δεν θα είναι η μόνη που θα διαθέτει το νέο «unified OS» αλλά θα διατεθεί και για άλλες συσκευές  της OnePlus, μεταξύ των οποίων παλαιότερες ναυαρχίδες και συσκευές Nord και Nord N. Την περασμένη εβδομάδα για παράδειγμα, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι η σειρά OnePlus 9 πρόκειται να λάβει μία δοκιμαστική έκδοση του λειτουργικού συστήματος τον Οκτώβριο ενώ τον Δεκέμβριο υποδέχεται και η σειρά OnePlus 8 την beta έκδοση του «unified OS».

OxygenOS-ColorOS-integration-timeline.jpg

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OnePlus, Pete Lau επίσης έκανε γνωστό ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να λανσάρει μέσα στο 2ο μισό της χρονιάς τη σειρά T. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται -τουλάχιστον φέτος- να κυκλοφορήσει κάποιο μοντέλο OnePlus 9T μετά το φετινό OnePlus 9. «Φέτος, δεν θα λανσάρουμε κάποιο προϊόν T-series» δήλωσε ο CEO της OnePlus. Αυτή η χρονιά θα είναι η πρώτη χρονιά χωρίς κάποια συσκευή της σειράς T από τότε που παρουσιάστηκε το 2016 το OnePlus 3T.

  • Haha 1
  • Sad 1