Σε μια κίνηση που δε συνηθίζεται προχώρησε η OnePlus, αλλάζοντας την ημερομηνία παρουσίασης του επόμενου της smartphone, του OnePlus 6T από τις 30 στις 29 Οκτωβρίου.

Ο λόγος φυσικά είναι η Apple και η δική της παρουσίαση την ίδια ημέρα, όπου αναμένεται να παρουσιαστούν νέα προϊόντα της εταιρείας μεταξύ των οποίων το iPad Pro,  τα ανανεωμένα MacBook Air και Mac mini και πιθανόν νέα AirPods. O CEO της OnePlus, Pete Lau, με μακροσκελή του μήνυμα στα forums της εταιρείας, ήταν απόλυτα ξεκάθαρος στο ότι η εταιρεία του προχώρησε στην απόφαση αυτή προκειμένου να μην επισκιαστεί η ανακοίνωση του OnePlus 6T από τα νέα προϊόντα της Apple. Στο συμπέρασμα αυτό ο Lau έφτασε μετά από συζητήσεις με αρκετούς δημοσιογράφους τεχνολογίας αν και στο μήνυμα του αναφέρει ότι οι φίλοι της OnePlus έπαιξαν το σημαντικότερο ρόλο.

Πολλοί από αυτούς αναμένεται να επηρεαστούν από την αλλαγή αυτή στον προγραμματισμό αφού «αεροπορικά εισιτήρια έχουν αγοραστεί, κρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχεία έχουν πραγματοποιηθεί και αναγκαστικά πολλά σχέδια χρειάζεται να ακυρωθούν». Προσθέτει μάλιστα ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν καθόλου εύκολη με πολλούς στο εσωτερικό της εταιρεία να βρίσκονται αντίθετοι με την μετακύλιση της παρουσίασης μία μέρα πριν, αν και σε αντίθεση περίπτωση θα συνέπιπτε με μία ώρα διαφορά με την παρουσίαση της Apple.

Για όσους πάντως θα προχωρήσουν σε αλλαγές των σχεδίων τους προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά το λανσάρισμα του OnePlus 6T, η εταιρεία τους ευχαριστεί και δηλώνει πρόθυμη να καλύψει κάθε πρόσθετο κόστος που πιθανόν να υπάρξει από την αλλαγή των σχεδίων τους. Στο κόστος που αναλαμβάνει να αποζημιώσει η OnePlus περιλαμβάνονται έξοδα αλλαγής στην κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων και στις ημέρες διαμονής σε ξενοδοχείο.

Με βάση τα νέα δεδομένα, η παρουσίαση της OnePlus θα ξεκινήσει την Κυριακή 29 σ τις 5.00μμ ώρα Ελλάδος. Αυτή της Apple θα πραγματοποιηθεί μια μέρα μετά, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 4.00μμ ώρα Ελλάδος.

OnePlus