Μια αναμενόμενη ανακοίνωση ήταν τελικά αυτή που μας επιφύλασσε σήμερα η OnePlus η οποία ετοιμάζει πυρετωδώς την επόμενή της κορυφαία σειρά smartphone.

Συγκεκριμένα η OnePlus ανακοίνωσε ότι το OnePlus 9 θα ανακοινωθεί στις 23 Μαρτίου και τότε θα μάθουμε τις λεπτομέρειες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, με μια πρόγευση να παίρνουμε σήμερα σε ότι αφορά την κάμερα. Έτσι η εταιρεία επιβεβαιώνει παλιότερες πληροφορίες, με το νέο μοντέλο να αποτελεί το πρώτο στο οποίο θα συνεργαστεί με την Hasselblad στον τομέα των καμερών, μια κίνηση που τοποθετείται στη δέσμευση της OnePlus να επενδύσει 150 εκατομμύρια δολάρια στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καμερών στα επόμενα τρία χρόνια. Η Hasselbad είναι ένας θρυλικός κατασκευαστής φωτογραφικών καμερών με παρουσία 80 ετών στην αγορά, με μοντέλα που έχουν ξεχωρίσει για την ποιότητα εικόνα που προσφέρουν, τον Σκανδιναβικό σχεδιασμό και την υψηλή μηχανική. Η σουηδική εταιρεία που ιδρύθυκε πριν 180 χρόνια, διακρίνεται για τα ακριβά μοντέλα της ενώ κατά το παρελθόν, μερικά από αυτά έχουν τραβήξει μερικές από τις πιο θρυλικές εικόνες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων βημάτων του ανθρώπου στο φεγγάρι.

oneplus-hasselblad-scaled.jpg.94e7f68c678a7e68dcb9065ac20c5361.jpg

Στην κοινή ανακοίνωση των 2 εταιρειών, αναφέρεται η στενή συνεργασία των τμημάτων έρευνας των δύο εταιρειών, και η πρόθεσή τους να παρουσιάσουν «εξαιρετικά βελτιωμένα συστήματα κάμερας στα μελλοντικά smartphone της OnePlus, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης σειράς OnePlus 9». Η συνεργασία θα εξελίσσεται συνεχώς τα επόμενα τρία χρόνια, ξεκινώντας με βελτιώσεις λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού χρωμάτων και του αισθητήρα βαθμονόμησης και θα επεκταθεί σε περισσότερα επίπεδα στο μέλλον. Ως πρώτο δείγμα αυτής της συνεργασίας, αποτελεί η «Ταξινόμηση Φυσικού Χρώματος» με τη Hasselblad να στοχεύει να φέρει πιο εντυπωσιακά ακριβή και φυσικά χρώματα στις φωτογραφίες που αποτυπώνονται με τις κάμερες που ενσωματώνονται στα μοντέλα της OnePlus. Επιπλέον θα χρησιμεύσει επίσης ως το νέο πρότυπο μέτρησης χρωματικών δεδομένων από την OnePlus για τις μελλοντικές κάμερες των smartphone της. 

Μαθαίνουμε ακόμα ότι στην επαγγελματική λειτουργία, θα υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής ISO, εστίασης, χρόνων έκθεσης, ισορροπίας λευκού και όχι μόνο ενώ οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη μορφή RAW 12-bit για ακόμη πιο πλούσιο χρώμα και υψηλότερο δυναμικό εύρος. Τέλος στο ανώτερο μοντέλο της σειράς, θα πρέπει να περιμένουμε βελτιωμένη εγγραφή βίντεο HDR, καθώς και υποστήριξη για τη λήψη βίντεο σε αναλύσεις 4K/120fps και 8K/30fps.

Όλες οι λεπτομέρειες της νέας σειράς OnePlus 9 θα γίνουν γνωστές στις 23 Μαρτίου σε online παρουσίαση η οποία θα ξεκνήσει στις 4.00μμ ώρα Ελλάδας, και η οποία θα μεταδοθεί μέσα από τη διεύθυνση http://onepl.us/greece.

  • Like 1
  • Thanks 1