Τη σειρά Nord η οποία αποτελεί την οικονομικότερη πρότασή της στα smartphones, θα επεκτείνει σύντομα η OnePlus με το Nord CE 2 5G.

Αποτελώντας το διάδοχο του Nord CE που είδαμε πέρσι, το νέο μοντέλο αποτελεί μια εναλλακτική στο Nord 2, έχοντας αναμενόμενα «χάσει» στο δρόμο κάποια κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά προκειμένου το κόστος να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Το Nord CE 2 (το CE σημαίνει Core Edition), όπως φαίνεται αποτελεί την απάντηση της OnePlus στη σειρά Galaxy FE (Fan edition) της Samsung, ενώ η εταιρεία θα ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες στις 17 Φεβρουαρίου.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε ότι θα ενσωματώνει η συσκευή, περιλαμβάνεται η πολύ γρήγορη ενσύρματη φόρτιση των 65W SuperVOOC, θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών αλλά και δυνατότητα επέκτασης της μνήμης με microSD κάρτα του 1TB. Στο teaser video που κυκλοφόρησε η εταιρεία βλέπουμε επίσης μια μικρή οπή στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης ενώ στο πίσω μέρος και στο κεντρικό σύστημα καμερών φαίνονται τέσσερις θέσεις που όμως πιθανότατα αντιστοιχούν σε 3 αισθητήρες και το flash.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για παρουσία του MT6877 Dimensity 900 5G chipset της MediaTek, έχοντας αρκετές ομοιότητες με το περσινό Oppo Reno7 SE 5G που ανήκει στη μαμά εταιρεία, και την OnePlus να γίνεται στην ουσία sub-brand της Oppo. 

Αν η OnePlus ακολουθήσει την περσινή τακτική, θα πρέπει να περιμένουμε τιμή για το Nord CE 2 5G κοντά στα €329 όπως κόστιζε στην Ευρώπη ο προκάτοχός του. Όλες οι απορίες αναμένεται να λυθούν στις 17 Φεβρουαρίου σε μια παρουσίαση που αναμένεται να δούμε και άλλα προιόντα της OnePlus.