Η OnePlus πρόκειται σύντομα να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά των τηλεοράσεων, και πρόσφατα επιβεβαίωσε τόσο την ονομασία της φημολογούμενης τηλεόρασης της (OnePlus TV) όσο και το επίσημο λογότυπο.

Στις αρχές της χρονιάς, η Κινέζικη εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεση της να εισέλθει στην αγορά των «έξυπνων τηλεοράσεων» βάζοντας όμως την δική της σφραγίδα στο εγχείρημα. Σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρείας (που όπως είναι γνωστό αποτελεί brand της Κινέζικης BBK Electronics που έχει επίσης και τα brands Oppo και vivo και Realme) τα τελευταία χρόνια δεν έχει παρουσιαστεί κάτι καινοτομικό στην αγορά των τηλεοράσεων, και για αυτό σκέφτηκαν ότι μπορούν να φέρουν κάτι νέο στον χώρο.

Η τηλεόραση θα ονομάζεται απλά «OnePlus TV», ενώ το λογότυπο είναι εξίσου απλό και λιτό, και περιλαμβάνει το λογότυπο της εταιρείας σε συνδυασμό με την συντομογραφία «TV» (πως λέμε «Apple tv» ή Apple Watch» και στην θέση της λέξης «Apple» βρίσκεται το λογότυπο της Αμερικάνικης εταιρείας; Τόσο πρωτότυπο δηλαδή).

Η εταιρεία λέει πως για το λογότυπο εμπνεύστηκε από κλασικές μορφές τέχνης, από τη μάνταλα, το αρχαίο σύμβολο που αναφέρεται τόσο από Βουδιστές όσο και από Ινδουιστές, καθώς και το Ηραίο Περαχώρας στα βόρεια του Κορινθιακού κόλπου, στην Ελλάδα. 

Η OnePlus δεν αποκάλυψε κάποια άλλη ουσιαστική πληροφορία για την τηλεόραση της, πέρα από το ότι θα ακολουθεί την φιλοσοφία «Never Settle» και θα διαθέτει «burdenless» σχεδιασμό.

Σύμφωνα ωστόσο με φήμες, η τηλεόραση θα κυκλοφορήσει σε διάφορα μεγέθη, με διαγώνιο 43 ιντσών, 55 ιντσών, 65 ιντσών και 75 ιντσών και πως τα πάνελ θα είναι τεχνολογίας «OLED» και ανάλυσης 4K που θα κατασκευάζει η εταιρεία TPV Display Technologies. Η τηλεόραση αναμένεται να βασίζεται στο Android TV και θα διαθέτει WiFi, Bluetooth 5.0 αλλά και ψηφιακό βοηθό AI. Θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

Techradar