Αν και οι ερωτήσεις αρκετές σχετικά με την ενσωμάτωση της Oppo στην OnePlus, ο CEO της δεύτερης ζήτησε από τους υπαλλήλους να κρατούν σιγή ιχθύος σχετικά με το OS των τηλεφώνων.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OnePlus, Pete Lau, ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρείας να ενσωματωθεί με την Oppo, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και πιο σταθερή ενημέρωση λογισμικών των smartphones για τους χρήστες της. Και παρόλο που ο CEO ανέφερε ότι η OnePlus θα συνεχίζει να λειτουργεί ανεξάρτητα, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα, κάποια από τα οποία περιστρέφονται γύρω από το προσαρμοσμένο Android λειτουργικό σύστημα.

Οι global εκδόσεις των OnePlus χρησιμοποιούν το OxygenOS, ενώ τα κινεζικά μοντέλα διέθεταν το HydrogenOS, προτού αυτό αντικατασταθεί από το ColorOS της Oppo. Έτσι, οι χρήστες της OnePlus ανησυχούν για μία ολική αντικατάσταση του OxygenOS από το ColorOS, ακόμη και στις global εκδόσεις, ειδικά μετά την περαιτέρω ενσωμάτωση των δύο brand.

Αν και ο CEO επιβεβαίωσε ότι το Oxygeon OS θα παραμείνει στις global εκδόσεις της OnePlus, εκτός της αγοράς της Κίνας, αντί να «καθαρίσει» περαιτέρω τον αέρα γύρω από αυτό το ερώτημα, ένα εσωτερικό σημείωμα που διέρρευσε από τον Evan Blass ενισχύει τις θεωρίες αντικατάστασης αφού αποκαλύπτει ότι η εταιρεία έχει ζητήσει από τους εργαζόμενους να μην απαντούν σε ερωτήσεις σχετικές με το λειτουργικό σύστημα. Μάλιστα οι εργαζόμενοι έλαβαν εντολή να δίνουν την ακόλουθη απάντηση, σε όλα αυτά τα ερωτήματα:

Προς το παρόν δεν έχουμε ενημερώσεις σχετικά με τα λειτουργικά συστήματα. Μείνετε συντονισμένοι στα επίσημα κανάλια μας.

Αυτή η διαρροή όμως φαίνεται πώς αγχώνει περισσότερο τους χρήστες αφού εάν το OxygenOS θα παραμείνει, θα έπρεπε η εταιρεία να ζητήσει από τους υπαλλήλους να δίνουν μία θετική αντί για μία αόριστη απάντηση σε ερωτήσεις που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα. Όμως, εφόσον ο CEO το έχει ήδη επιβεβαιώσει, ίσως αυτό να είναι και μία λανθασμένη εσωτερική επικοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση, το εσωτερικό σημείωμα περιλαμβάνει επίσης απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τη σχέση της OnePlus με την Oppo, την τύχη των smartphones, τον ρόλο του CEO στη νέα οργάνωση, τη μελλοντική στρατηγική προϊόντων και πολλά άλλα.

oneplus-oppo-esoteriko-simeioma.jpg.67c854ae5c683d6892fb819e5c81c274.jpg