Μπορεί να μην είχε να δείξει κάποιο νέο smartphone, ωστόσο η Oppo έκανε αισθητή την παρουσία της στο Mobile World Congress, επιδεικνύοντας μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τεχνολογία κάμερας για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές.

Πρόκειται για ένα σύστημα που η εταιρεία ονομάζει 5x Dual Camera Zoom και το οποίο αποτελείται από μία διάταξη που μοιάζει με περισκόπιο, και που περιλαμβάνει δύο αισθητήρες, δυο συστήματα φακού με το δεύτερο να είναι τηλεφακός και ένα πρίσμα υπό 90° γωνία.

 

Με αυτή την πρωτότυπη διάταξη, που αποτελείται συνολικά από 50 ξεχωριστά στοιχεία και έχει πάχος μόλις 5,7 χιλιοστά, η Oppo καταφέρνει να προσφέρει lossless zoom 5x, κάτι που αναμφισβήτητα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τεχνολογία του είδους στις φορητές συσκευές. Ο μηχανισμός με το πρίσμα μπορεί να ρυθμίζει δυναμικά τη γωνία του με εκπληκτική ακρίβεια 0,0025 μοιρών.

 

Για σταθερές λήψεις φωτογραφιών και σταθερό βίντεο, ακόμα και σε μεγέθυνση, η Oppo συνοδεύει την τεχνολογία της με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης της εικόνας (OIS).Τώρα μένει να δούμε ποιες συσκευές της εταιρείας (ή ενδεχομένως και άλλης εταιρείας που θα αποκτήσει δικαιώματα χρήσης), θα χρησιμοποιεί αυτή την δυνατότητα.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt