Η Oppo ανακοίνωσε το Air Glass, μία συσκευή που έρχεται με «στοιχεία» επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και που αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται από του χρόνου.

Η Κινέζικη εταιρεία περιγράφει το Air Glass ως ένα προϊόν υποστηριζόμενης πραγματικότητας, εννοώντας ότι προβάλει πληροφορίες 2D στο οπτικό πεδίο του χρήστη και όχι τρισδιάστατα αντικείμενα με τη λογική του «overlay» στον πραγματικό κόσμο. Κατά κάποιο τρόπο θα λέγαμε ότι η συσκευή της μοιάζει με τη συσκευή Google Glass.

Το Air Glass βασίζεται στην πλατφόρμα Snapdragon Wear 4100 της Qualcomm και έχει βάρος περίπου 30 γραμμαρίων με τον χρήστη να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από δύο σκελετούς που είναι διαθέσιμοι σε δύο μεγέθη ο καθένας, έναν ασημένιου χρώματος για το ένα μάτι (λογικά απευθύνεται σε όσους δεν έχουν προβλήματα όρασης) και έναν μαύρου χρώματος και για τα δύο μάτια. Το μονόκλ Air Glass προσαρμόζεται μαγνητικά σε κάθε σκελετό με την οθόνη να χρησιμοποιεί τεχνολογία οπτικού κυματοδηγού και τον μικροσκοπικό προβολέα να χρησιμοποιεί τεχνολογία Micro LED ικανή να προσφέρει μέγιστη φωτεινότητα έως και 3 εκατομμυρίων nits, αν και στην πραγματικότητα, όπως λέει η Κινέζικη εταιρεία υπό κανονικές συνθήκες η φωτεινότητα φτάνει τα 1.400 nits.   

Η αυτονομία επαρκεί για 3 ώρες ενεργής χρήσης και έως 40 ώρες σε κατάσταση αναμονής. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει με την αφή, με την φωνή και υποστηρίζει ανίχνευση κινήσεων του χεριού και του κεφαλιού ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του Smart Glass app, αρκεί το smartphone να τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος ColorOS 11 ή πιο σύγχρονη.  

Oppo-Air-Glass_2.jpg

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το Air Glass μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή ειδοποιήσεων, πληροφοριών (π.χ. για τον καιρό, την κατάσταση της υγείας) ή οδηγιών πλοήγησης στο δρόμο, για παρουσιάσεις και υποστηρίζει χαρακτηριστικά όπως teleprompting και μετάφραση σε πραγματικό χρόνο κ.ά. Η οθόνη είναι μονοχρωματική, με δύο λειτουργίες για την υποστήριξη 16 ή 256 αποχρώσεων του γκρι.

Σύμφωνα με την Oppo το προϊόν δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει ευρέως, με την έννοια ότι θα διατεθεί σε περιορισμένες ποσότητες μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2022 και αρχικά θα πωλείται μόνο στην αγορά της Κίνας. Παρουσιάστηκε στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης Inno Day της εταιρείας. Μαζί με το Air Glass, η Κινέζικη εταιρεία παρουσίασε και το MariSilicon X, το πρώτο της chip τύπου NPU που σχεδιασμένο από την ίδια για την επιτάχυνση αλγόριθμων μηχανικής εκμάθησης που βελτιώνουν το φωτογραφικό αποτέλεσμα και θα βρίσκεται στη ναυαρχίδα της Oppo Find X που θα κυκλοφορήσει επίσης το 1ο τρίμηνο της χρονιάς. Μαζί με το Oppo Find X θα κυκλοφορήσει και το Find N, το πρώτο foldable κινητό της.