Αξιοποιώντας τη παρουσία της στην έκθεση MWC 2023, η Oppo παρουσίασε στην Ευρωπαϊκή αγορά τη νέα της foldable συσκευή, Find N2 Flip.

Η συσκευή είναι ιδιαίτερα ποιοτική, με αλουμινένιο πλαίσιο και κάλυμμα που δεν μαζεύει δαχτυλιές και διαθέτει μία αρκετά μεγάλη -σε σύγκριση με άλλες υλοποιήσεις- εξωτερική οθόνη, μπαταρία μεγάλης διάρκειας με ταχεία φόρτιση SUPERVOOC και κορυφαίες κάμερες αποτελώντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο που δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από μία σύγχρονη ναυαρχίδα, συν το πλεονέκτημα ότι είναι εξαιρετικά συμπαγής (με βάρος 191 γρ. και πάχος μόλις 7,45 χιλ.) ώστε να χωρά στη μικρότερη τσέπη.

image.jpeg.6293c884a6d3ed4fe0711522c39aee0f.jpeg

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του νέου Find N2 Flip είναι ο εξελιγμένος 2ης γενιάς μηχανισμός αναδίπλωσης Flexion Hinge, χάρη στον οποίο δεν σχηματίζεται κενό μεταξύ των δύο τμημάτων της εσωτερικής οθόνης όταν διπλώνει. Έτσι, αποφεύγεται η εισχώρηση κόκκων σκόνης ή άλλων σωματιδίων που θα μπορούσαν να βλάψουν το πάνελ μακροπρόθεσμα. Ο νέος μηχανισμός αποτελείται από λιγότερα εξαρτήματα συγκριτικά με τη πρώτη γενιά του Flexion Hinge και είναι πιο συμπαγής ώστε να «αφήνει χώρο» για τη προσαρμογή μίας μεγαλύτερης οθόνης, μίας μπαταρίας μεγαλύτερης χωρητικότητας και ταχύτερης φόρτισης. Ο μηχανισμός έχει πιστοποιηθεί από την TÜV Rheinland ότι αντέχει για περισσότερες από 400.000 αναδιπλώσεις, κάτι που ισοδυναμεί με σχεδόν 100 αναδιπλώσεις την ημέρα για περίπου δέκα χρόνια.

Εξωτερικά, η συσκευή διαθέτει μία οθόνη τεχνολογίας AMOLED με διαγώνιο 3,26 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση 382 x 720 pixels και φωτεινότητα 800-900 nits. Ο χρήστης μπορεί να λειτουργεί διάφορες εφαρμογές με την εξωτερική οθόνη, μπορεί να πραγματοποιεί ή να λαμβάνει κλήσεις και ειδοποιήσεις καθώς και να πληροφορείται για διάφορα, όπως για τα τελευταία νέα, τα ραντεβού του (μέσω του ημερολογίου), τον καιρό κ.ά. Και όλα τα παραπάνω, χωρίς να είναι απαραίτητο να ανοίξει τη συσκευή του. Η εσωτερική, εύκαμπτη οθόνη είναι τεχνολογίας E6 AMOLED (LTPO) με διαγώνιο 6,8 ιντσών και ανάλυση 1.850 x 2.520 pixels, η οποία επιδεικνύει φωτεινότητα 1.200-1.600 nits και υποστηρίζει HDR10+ και ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz. Στο εσωτερικό του Oppo Find N2 Flip υπάρχει ένας επεξεργαστής Dimensity 9000+ της MediaTek που βελτιστοποιήθηκε ειδικά για το συγκεκριμένο smartphone σε συνδυασμό με 8GB, 12GB ή 16GB RAM και 256GB και 512GB αποθηκευτικού χώρου.

image.jpeg.7faa99eedb08830cd6c94e7f4aedb0b8.jpeg

Το Oppo Find N2 Flip διαθέτει συνολικά τρεις κάμερες, με την κάμερα για selfies να βρίσκεται σε μία οπή στην εσωτερική οθόνη και να βασίζεται σε έναν αισθητήρα 32MP και σε φακό 22mm με διάφραγμα f/2.4. Στο πίσω μέρος, υπάρχουν δύο κάμερες. Η κύρια κάμερα βασίζεται σε έναν αισθητήρα Sony IMX890 με φακό f/1,8 ενώ η δεύτερη είναι υπερευρυγώνια (φακός f:/2.2 με FoV 112°). Χάρη στην μονάδα NPU της Oppo με την ονομασία MariSiliconX, οι φωτογραφίες και τα βίντεο ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού είναι ευκρινείς και με εξαιρετική λεπτομέρεια. Η κύρια κάμερα, μπορεί να χρησιμεύσει και ως selfie camera εφόσον το Find N2 Flip τοποθετηθεί σε λειτουργία FlexForm πάνω σε μία επιφάνεια με την οθόνη ανοικτή σε γωνία 90°.

Μία προεπισκόπηση της λήψης μπορεί να γίνει μέσω της λειτουργίας Dual Preview και της εξωτερικής οθόνης. Το Find N2 Flip ενσωματώνει μπαταρία 4.300 mAh και υποστηρίζει ενσύρματη ταχεία φόρτιση 44 W. Το νέο Find N2 Flip «τρέχει» το πιο πρόσφατο λογισμικό ColorOS 13 της Oppo και διαθέτει επίσης WiFi 6, GPS, Bluetooth 5.3, NFC, side-mounted αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και στερεοφωνικά ηχεία. Θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, Astral Black, Moonlit Purple και Gold αν και το πιθανότερο στη χώρα μας να κυκλοφορήσουν μόνο τα δύο πρώτα.  

  • Like 2
  • Thanks 1