Το νέο smartphone της Oppo διαθέτει οθόνη OLED 10-bit και είναι ικανή να απεικονίσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο χρώματα.

Μετά από αρκετές διαρροές, η Oppo έκανε επίσημο το νέο ισχυρό της τηλέφωνο με την ονομασία Find X3 Pro. Μία σημαντική συσκευή για την Oppo, καθώς πρόσφατα ξεπέρασε τη Huawei στην κινεζική αγορά και θα προσπαθήσει φέτος να εκμεταλλευτεί όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δεύτερη εξαιτίας των απαγορεύσεων από τις ΗΠΑ.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στον σχεδιασμό του Find X3 Pro είναι το σύστημα κάμερας, το οποίο έχει ενσωματωθεί τόσο ομαλά στο πίσω μέρος της συσκευής που μοιάζει να είναι λείο, χωρίς να προδίδει από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει κάποιο «σκαλί», όπως έχουμε συνηθίσει σε άλλα smartphones. Όσον αφορά το ίδιο το σύστημα κάμερας, είναι και αυτό εξίσου ασυνήθιστο.

oppo-find-x3-pro-main-image.jpg.3c1030092470917622125c51ca0f6ad3.jpg

Το Find X3 Pro διαθέτει βασική και ευρυγώνια κάμερα που βασίζονται στον ίδιο αισθητήρα της Sony IMX766 ανάλυσης 50MP. Αυτό σημαίνει πως οι φωτογραφίες και από τους δύο αισθητήρες θα έχουν την ίδια υψηλή ποιότητα, κάτι όμως που μένει να αποδειχθεί και στην πράξη.

Ανάμεσα στους αισθητήρες, υπάρχει και ένας φακός μικροσκοπίου 3MP, ο οποίος είναι διαφορετικός από τους macro αισθητήρες που υπάρχουν σε άλλα smartphones. Η Oppo αναφέρει πως ο φακός υποστηρίζει μεγέθυνση έως 60x, ώστε ο χρήστης να μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες όπως τα sub-pixels μιας οθόνης. Ο φακός διαθέτει και περιμετρικό φως (ring light) για ακόμη καλύτερη φωτεινότητα.

Το σύστημα κάμερας διαθέτει επίσης, τηλεφακό 13MP με οπτικό ζουμ 2x. Αν και ο συγκεκριμένος φακός θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα της εικόνας σε φωτογραφίες μικρής & μεσαίας απόστασης, σε κάθε περίπτωση είναι μία μικρή υποβάθμιση σε σύγκριση με το οπτικό ζουμ 5x του προηγούμενου κορυφαίου smartphone της Oppo.

oppo-find-x3-pro-sub-pixels.jpg.16a96d99552ffbcea72d80cd1bc9c8f6.jpg

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του Find X3 Pro είναι η οθόνη του. Πρόκειται για ένα LTPO OLED πάνελ με ανάλυση 3216 x 1440 pixels, φωτεινότητα 1.300nits και ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz. Η Oppo αναφέρει μάλιστα πως πρόκειται για ένα πάνελ 10-bit, το οποίο συνεργάζεται άψογα με το δικό της λειτουργικό σύστημα ColorOS. Αυτό σημαίνει πως φωτογραφίες και βίντεο που θα έχουν καταγραφεί μέσω της κάμερας, θα απεικονίζονται με περισσότερα από 1 δις χρώματα, σε σύγκριση με τα 16,7 εκατομμύρια που διαθέτουν άλλα συμβατικά smartphones.

Όπως μία ναυαρχίδα που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και το Find X3 Pro διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά στο εσωτερικό του. Εξοπλίζεται με επεξεργαστή Snapdragon 888, 12GB μνήμη RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία των 4500mAh διαθέτει λειτουργία γρήγορης φόρτισης έως 65W ενώ υπάρχει και ασύρματη φόρτιση 30W όπου σύμφωνα με την Oppo μπορεί να φορτίσει πλήρως το τηλέφωνο σε 80 λεπτά.

Για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και την κυκλοφορία της συσκευής, με την Oppo να σκοπεύει να τα ανακοινώσει κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα.