Η εταιρεία θέλει να φέρει τα pads ασύρματης φόρτισης.

Το σύστημα φόρτισης και τα αξεσουάρ που βασίζονται στην τεχνολογία MagSafe ήταν ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που παρουσίασε η Apple με το iPhone 12. Τώρα, βλέπουμε κι άλλους κατασκευαστές Android τηλεφώνων να δίνουν τις δικές τους εναλλακτικές λύσεις.

Η Oppo φαίνεται να είναι μία από τις τελευταίες εταιρείες που έρχονται να προστεθούν στο γκρουπ της μαγνητικής φόρτισης, σύμφωνα με ανεπίσημα renders που έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Oyprice. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος από που προέρχονται αυτές οι εικόνες και γι΄ αυτό πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε προσεκτικά. Παρ’ όλα αυτά δεν θα ήταν έκπληξη για την Oppo να προσπαθήσει να επεκτείνει τις σειρές αξεσουάρ που προσφέρει.

Οι εικόνες δείχνουν έναν βελτιωμένο φορτιστή κυκλικού σχήματος, με μια μικρή θύρα USB-C για σύνδεση με την πρίζα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες προδιαγραφές ή άλλες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα η ταχύτητα φόρτισης που θα μπορεί να προσφέρει.

oppo-magnitiki-fortisi-2.JPG.76287436f333ad9be7cf257056a1c057.JPG

Αν η Oppo δεν αποκαλύψει πάνω σε τι δουλεύει στο κοντινό μέλλον, η Realme πρόκειται να κυκλοφορήσει τη δική της έκδοση MagSafe νωρίτερα από όλους τους Android κατασκευαστές. Η τεχνολογία της Realme ονομάζεται MagDart και αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με το Realme Flash τηλέφωνο στις 3 Αυγούστου.

Η Realme ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία MagDart θα μπορούσε να ξεπεράσει ορισμένες ενσύρματες λύσεις φόρτισης όσον αφορά τις προσφερόμενες ταχύτητες, οπότε αρκετοί περιμένουν με ανυπομονησία αυτές τις συσκευές. Συσκευές που για την ώρα δεν είναι σαφές αν θα γίνουν διεθνώς διαθέσιμες.

Σε κάθε περίπτωση, η Realme ξεκίνησε ως ένα brand κάτω από την Oppo, οπότε είναι λογικό να συνεχίσουν να μοιράζονται ορισμένες τεχνολογίες. Οπότε, οτιδήποτε κι αν αναπτύσσει η Oppo θα μπορούσε να καταλήξει να μοιάζει πολύ με το MagDart.