Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να φορτίσετε πλήρως το smartphone σας σε περίπου 20 λεπτά;

Η Oppo είναι μία από τις εταιρείες που έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ό,τι αφορά τη φόρτιση συσκευών τα τελευταία χρόνια. Ο κινεζικός κατασκευαστής μάλιστα ετοιμάζεται να ξεχωρίσει για άλλη μια φορά, καθώς παρουσίασε τη νέα του τεχνολογία φόρτισης στα 125 W.

Όπως αναφέρει η Oppo, πρόκειται για ό,τι πιο προηγμένο υπάρχει στην αγορά, αφού είναι σ εθέση να φορτίσει πλήρως μία μπαταρία smartphone χωρητικότητας 4.000 mAh σε μόλις 20 λεπτά. Έχει τη δυνατότητα δε, να τη γεμίσει κατά 41% σε μόλις πέντε λεπτά. Να υπενθυμίσουμε κάπου εδώ ότι η Oppo κατέχει και το σχετικό ρεκόρ πλήρους φόρτισης μπαταρίας 4.000 mAh με περίπου 30 λεπτά. Η εταιρεία εξ άλλου βρίσκεται και πίσω από το σύστημα Dash Charge που χρησιμοποιούν οι συσκευές OnePlus.

Όσο για το πώς επιτυγχάνονται αυτές οι επιδόσεις, σύμφωνα με την εταιρεία απαιτείται η συγχρονισμένη κατασκευή μπαταρίας-φορτιστή-καλωδίου προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του συστήματος. Βέβαια η όλη τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, αφού δε διατίθεται εμπορικά συσκευή με τέτοιου τύπου μπαταρία. Ενδιαφέρον έχει επίσης, το γεγονός ότι το καλώδιο διαθέτει βύσματα USB Type-C και στα δύο άκρα του (τα προηγούμενα καλώδια της Oppo, ήταν USB Type-A).

Αν όλα πάνε καλά με τις δοκιμές της νέας τεχνολογίας, τότε θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή της στην αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια.

  • Like 2