Δεν είναι η πρώτη φορά που διασταυρώνουν τα πυρά τους στις δικαστικές αίθουσες οι εταιρείες HP και Oracle αλλά αυτή την φορά, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Oracle οφείλει να αποζημιώσει την HP με $3 δισεκατομμύρια.

Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης υπόθεσης βρέθηκε η απόφαση της Oracle να σταματήσει να αναπτύσσει λογισμικό για τους Intel Itanium-powered servers της HP το 2011, απόφαση που σύμφωνα με την HP αποτελεί παραβίαση της σύμβασης μεταξύ των δύο εταιρειών. Το επιχείρημα της Oracle ήταν ότι ο επεξεργαστής Itanium πλησίαζε στο τέλος της ζωής του, και δεν πίστευε ότι υπήρχε συμβόλαιο που απαιτούσε την υποστήριξη του επ’ αόριστον.

 

Σύμφωνα με το Reuters, ένας δικαστής αποφάσισε ότι το συμβόλαιο ίσχυε κανονικά το 2012, και πρόσφατα, οι ένορκοι αποφάσισαν για το ύψος της αποζημίωσης. Η Oracle όπως είναι φυσικό –αν λάβουμε υπόψη το ύψος της αποζημίωσης- θα εφεσιβάλει και τις δύο αποφάσεις (όπως θα κάνει και στην υπόθεση με την Google σχετικά με την χρήση των Java APIs στο Android) και θα υποστηρίξει ότι οι HP και Intel, σταμάτησαν να υποστηρίζουν τους διακομιστές με επεξεργαστές Itanium χρόνια πριν, και πως η HP παραβίασε τις δικές της δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.

 

Link.png Site: Engadget