Η LX100 II της Panasonic έρχεται με μεγαλύτερης ανάλυσης αισθητήρα Micro Four Thirds σε σχέση με την 1η γενιά της compact ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής της εταιρείας LX100.

Πρόκειται για μία πρόταση που απευθύνεται σε όσους φωτογράφους ενδεχομένως επιθυμούν να έχουν στα χέρια τους μία κάμερα με μεγαλύτερο αισθητήρα από αυτόν που διαθέτουν μοντέλα όπως η RX100 VΙ της Sony.

Η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο LX100 είναι ο υψηλότερης ανάλυσης αισθητήρας Micro Four Thirds (MFT) των 17 Megapixels έναντι των 12,8 Megapixels του προηγούμενου μοντέλου. Τα επίπεδα  θορύβου είναι σημαντικά μικρότερα, ακόμα και με υψηλό ISO και επομένως μπορείτε να περιμένετε καθαρές φωτογραφίες ακόμα και σε περιπτώσεις που θα χρησιμοποιηθεί το μέγιστο ISO (25600). Επιπλέον διαθέτει οθόνη αφής, και έτσι μπορείτε ευκολότερα να ορίσετε σημεία εστίασης, την έκθεση και άλλες λειτουργίες.

Κατά τα άλλα, η LX100 II έχει ακριβώς την ίδια κλασική εμφάνιση και ντιζάιν με το πρώτο μοντέλο, ενώ όμοιο παραμένει το σύστημα φακών  Leica 24-75mm (35mm Equivalent) με /1.7-2.8 όπως και το wide-screen οφθαλμοσκόπιο ανάλυσης 2.764k-dot αλλά και τα 11fps όσον αφορά στο burst mode. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, η LX100 II τραβάει βίντεο ανάλυσης 4K ενώ επιπλέον διαθέτει και το χαρακτηριστικό 4K Photo, που επιτρέπει στον φωτογράφο να τραβήξει φωτογραφίες με 30 καρέ το δευτερόλεπτο, για να κρατήσει αυτή που θέλει από την σκηνή. Η εταιρεία επίσης προσέθεσε δύο νέες λειτουργίες λήψεις, τις L.Monochrome και L.Monochrome D για τονισμένα shadows και highlights με διατήρηση της λεπτομέρειας. H κάμερα εξοπλίζεται με Bluetooth LE και με WiFi. Το κόστος της είναι $999, που είναι ένα αρκετά υψηλό χρηματικό ποσό, αλλά και που παράλληλα είναι χαμηλότερο από αυτό που ζητάει η Sony για την RX100 VI ($1199,99). Θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Engadget

 

  • Like 1