Η σειρά έξυπνων λαμπτήρων της Philips, Hue, θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη λύση του είδους για οικιακή χρήση.

Όμως για την χρήση μίας τέτοιας λάμπας ή περισσότερων απαιτείται η εγκατάσταση ενός hub για την διαχείριση/ έλεγχο, που ανεβάζει το συνολικό κόστος αλλά και την πολυπλοκότητα. Όμως με τις νέες λάμπες της σειράς Hue, το hub δεν είναι απαραίτητο πια αφού κάθε λάμπα διαθέτει built-in. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε τίποτα περισσότερο από το κινητό σας και το κατάλληλο app για να ελέγξετε τον φωτισμό στον χώρο σας με τις λάμπες Philips Hue with Bluetooth.

img_ble_1room_large.jpg.0d87b6600c54e797fc2b9d13f965c43c.jpg

Για αρχή, η Philips ανακοίνωσε τρία νέα Bluetooth-enabled μοντέλα, το απλό μοντέλο white light έναντι $14,99, το ακριβότερο white «ambience» light μοντέλο που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ελέγξει την θερμοκρασία χρώματος έναντι $24,99 καθώς και ένα bundle με white και coloured επιλογές έναντι $49,99 (White και Color Ambiance). Όπως και με τις κανονικές λάμπες Hue, έτσι και τα νεότερα Bluetooth-enabled μοντέλα συνεργάζονται με την Alexa και τον Google Assistant (για την ώρα είναι απαραίτητο ένα hub για συμβατότητα με τον Google Assistant). Εκτός και αν αποκτήσετε κάποιο smart home hub συμβατό με το HomeKit, οι νέες Philips Hue with Bluetooth λάμπες δεν συνεργάζονται με την Siri.

hue-2019-nam-product-interaction-relax-phone-close-1218x800.jpg.01c598e145582a71a1c569c722b80624.jpg

Σε σύγκριση με τις κανονικές επίσης λάμπες Philips Hue, με την Bluetooth-enabled λύση της εταιρείας μπορείτε να εγκαταστήσετε έως και 10 λάμπες συνολικά, που είναι αρκετά λιγότερες σε σύγκριση με τις 50 που μπορείτε να εγκαταστήσετε με το hub της Philips. Επίσης δεν μπορείτε να ομαδοποιήσετε τις λάμπες Bluetooth δε διαφορετικά δωμάτια, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να «στήσετε» περισσότερο πολύπλοκες εγκαταστάσεις αφού μπορείτε να τις ελέγξετε όλες μαζί και όχι ανά ομάδες (επομένως οι Philips Hue with Bluetooth είναι ιδανικές για χρήση σε ένα δωμάτιο μόνο). Αν παρόλα αυτά αποφασίσετε να αναβαθμίσετε την εγκατάσταση σας με ένα full smart home hub, οι συγκεκριμένες λάμπες θα λειτουργήσουν κανονικά με τις standard λάμπες Hue της Philips.

Επομένως, για όσους ψάχνουν έναν εξαιρετικά απλό τρόπο για να «εισέλθουν» στον κόσμο του smart home, οι νέες Bluetooth-enabled λάμπες Hue της Philips είναι μία αρκετά καλή και απλή στην εφαρμογή λύση. Στην Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα το Φθινόπωρο, θα κυκλοφορήσουν λάμπες A19 και GU10 με τιμές από €19,95 μέχρι €59,95 ανάλογα το μοντέλο.

Engadget