Η ενσωμάτωση του Periscope στις κάμερες GoPro (δυνατότητα livestreaming μέσω του Periscope) από ότι φαίνεται ήταν μόνο η αρχή. Η εταιρεία ανακοίνωσε το δικό της Developer Program πρόσφατα σε μία συνέντευξη τύπου στο Σαν Φρανσίσκο, στις ΗΠΑ.

Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε να λειτουργεί μυστικά την περασμένη χρονιά, και σχεδιάστηκε για να παρέχει στους developers όλες τις ευκολίες και τα απαραίτητα εργαλεία για να ενσωματώσουν τις κάμερες της GoPro στα δικά τους προϊόντα και λογισμικό.

 

Το πρόγραμμα εστιάζει σε τρία πράγματα: στα mobile apps, στο mounting των καμερών καθώς και στην διαλειτουργικότητα με άλλα φυσικά προϊόντα.

 

Η GoPro από ότι φαίνεται οραματίζεται την χρήση εφαρμογών για φορητές συσκευές και συσκευών τρίτων κατασκευαστών –με την χρήση του ενσύρματου HERObus ή της συνδεσιμότητας Bluetooth- για τον έλεγχο των καμερών της απευθείας ή όπως στην περίπτωση του Periscope, για την ζωντανή μετάδοση της εικόνας που καταγράφει εκείνη την ώρα η κάμερα. Όσον αφορά στο mounting, σύντομα αναμένεται έκρηξη νέων ενδιαφερόντων τρόπων για την προσαρμογή των καμερών GoPro σε άλλα αντικείμενα.

 

Η εταιρεία έχει ήδη στρατολογήσει τουλάχιστον εκατό εταιρείες μέσω του προγράμματος της, συμπεριλαμβανομένων των Fisher Price (που έχει σχεδιάσει μία φιλική προς τα παιδιά θήκη για κάμερα) και BMW (δημιούργησε μία εφαρμογή που συλλέγει δεδομένα τηλεμετρίας από το αυτοκίνητο, και συγχρονίζει τα δεδομένα με video feed από την κάμερα ώστε οι ενθουσιώδεις οδηγοί να μπορούν να γνωρίζουν επακριβώς τι συμβαίνει κάτω από το καπό καθώς παίζουν με την ουρά του αυτοκινήτου τους γύρω από στροφές).

 

Παράλληλα με το Developer Program, η GoPro ανακοίνωσε και ένα σύστημα πιστοποίησης προϊόντων που ονομάζεται Works with GoPro.

 

Link.png Site: Engadget