Η Olympus ανακοίνωσε την νέα mirrorless φωτογραφική μηχανή OM-D E-M5 Mark II. Πρόκειται για μία μηχανή με αισθητήρα Micro Four Thirds Live-MOS που προσφέρει ανάλυση 16 Megapixels και που εφοδιάζεται με τον επεξεργαστή Olympus TruePic VII.

Η νέα μηχανή του Ιάπωνα κατασκευαστή χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό σκόπευτρο EVF ανάλυσης 2,36 εκ. dots ενώ η έγχρωμη οθόνη αφής των 3 ιντσών (1,04 ε. dots) περιστρέφεται. Η νέα OM-D E-M5 Mark II διαθέτει WiFi ενώ το σώμα της είναι ανθεκτικό στη σκόνη και στο νερό.

 

Χάρη σε μία νέα λειτουργία "σύνθεσης", η νέα OM-D E-M5 II μπορεί να συνδυάσει οκτώ φωτογραφίες (η λήψη των οποίων έχει πραγματοποιηθεί σε ένα δευτερόλεπτο) για να προσφέρει μία εικόνα 40 Megapixels. Κατά τα άλλα, εξοπλίζεται με το σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων VCM της Ιαπωνικής εταιρείας, προσφέρει συνεχή λήψη (burst mode) με 9 καρέ το δευτερόλεπτο ενώ δεν απουσιάζει η δυνατότητα εγγραφής video σε ανάλυση 1080p στα 60fps (50Mbps).

 

Η νέα επίσης OM-D E-M5 Mark II έχει σύστημα αυτόματης εστίασης 81 σημείων και ο φωτογράφος μπορεί να χρησιμοποιήσει μέγιστο ISO 25600.

 

Η τιμή της Olympus OM-D E-M5 Mark II, που θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη Φλεβάρη σε μαύρο ή ασημί χρώμα είναι περίπου $1100 (μόνο το σώμα, πωλείται μαζί με το flash FL-LM3 που είναι αδιάβροχο).

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=7w1IF1Pbe5k

 

Link.png Site: Engadget