Η Fujifilm ανακοίνωσε την νέα X-A3, μία σχετικά οικονομική mirrorless ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που απευθύνεται σε casual χρήστες, και κυρίως σε εκείνους που επιθυμούν να βγάζουν εξαιρετικές selfies.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, η νέα X-A3 επιδεικνύει κάποιες σημαντικές βελτιώσεις, όπως για παράδειγμα στον τομέα του αισθητήρα (ο οποίος παραμένει CMOS και δεν είναι X-Trans) προσφέροντας ανάλυση 24,2 Megapixels έναντι των 16,3 Megapixels της Χ-Α2.

 

Η Fujifilm πρόσθεσε στο προηγούμενο μοντέλο μία αναδιπλούμενη οθόνη, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις που κάποιος θέλει να τραβήξει selfies, και με στο νέο μοντέλο βελτίωσε ακόμα περισσότερο τον μηχανισμό, ώστε να περιστρέφεται τώρα κατά 5° περισσότερο, στις 180°. Η εταιρεία έχει προσθέσει λειτουργία ανίχνευσης χαμόγελου αλλά και φίλτρα βελτίωσης της επιδερμίδας.
Η νέα X-A3 διαθέτει ρετρό σχεδιασμό και νέας σχεδίασης αισθητήρα APS-C που είναι μεγαλύτερος από άλλους σε κάμερες Micro Four-Thirds ενώ διαθέτει επίσης σύστημα αυτόματης εστίασης 77 σημείων, και μπορεί να τραβήξει video 1080p στα 60fps. Θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο με τιμή $599 σε kit με τον φακό 16-50mm f/3.5-5.6 OIS II.

 

Παράλληλα με την νέα X-A3, η Fujifilm παρουσίασε και ένα νέο φακό, τον XF 23mm f2 WR, που είναι συμβατός με όλα τα μοντέλα Fujifilm X και αν και δεν είναι τόσο ικανός σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού όσο το μοντέλο 23mm f/1.4 της εταιρείας, είναι αδιάβροχος, περισσότερο compact και εστιάζει ταχύτερα. Θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο στα $449.

 

 

Link.png Site: Engadget