Ένα από τα ωραιότερα χαρακτηριστικά που πρόσθεσε η GoPro στις action cameras της εταιρείας Hero5 Black και Hero Session είναι το voice control. Πρόκειται για μία ωραία, όσο και αρκετά λογική προσθήκη, αφού στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι χρήστες των καμερών της GoPro είναι απασχολημένοι με άλλα πράγματα, όπως με την ισορροπία τους, με εμπόδια στο δρόμο τους κ.ά.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που εμποδίζουν την λειτουργία του χαρακτηριστικού, όπως ο θόρυβος που προέρχεται από τον άνεμο ή η απόσταση του χρήστη από την κάμερα του κ.ά. Αν και υπάρχει το smartphone control app της GoPro για τον έλεγχο της κάμερας ή μπορείτε και να… φωνάξετε δυνατά, η GoPro ανακοίνωσε μία περισσότερο βολική και καλαίσθητη λύση, το GoPro Remo.

 

Το GoPro Remo είναι ένα αδιάβροχο, ασύρματο voice activated remote control που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τις Hero5 Black και Hero Session.

 

Μπορεί και “καταλαβαίνει” φωνητικές εντολές (περίπου 13 σε αριθμό και καλύπτουν τα βασικά, όπως την έναρξη και την παύση της εγγραφής, την εναλλαγή ανάμεσα σε διάφορες λειτουργίες, την απενεργοποίηση της κάμερας κ.ά) σε δέκα γλώσσες, τις οποίες μπορεί να μεταδώσει στην κάμερα από απόσταση 10 περίπου μέτρων ενώ διαθέτει και πλήκτρο για το κλείστρο (shutter button). Όπως αναφέραμε είναι αδιάβροχο, και μπορεί να αντέξει σε βάθος μέχρι 5 μέτρα περίπου. Το κόστος του GoPro Remo είναι $80.

 

 

Link.png Site: GSMArena