Η Blackmagic Design ανακοίνωσε την διάθεση της νέας Pocket Cinema Camera, που διαδέχεται το μοντέλο με δυνατότητες λήψης βίντεο ανάλυσης 4K που παρουσίασε πέρυσι (Pocket Cinema Camera 4K). 

Η νέα κάμερα βασίζεται σε έναν σχεδόν Super 35 μεγέθους αισθητήρα HDR που είναι μεγαλύτερος του προηγούμενου μοντέλου. Μπορεί να καταγράψει βίντεο σε 10-bit Apple ProRes έως και ανάλυσης 4K ή σε 12-bit Blackmagic RAW video, ένα φορμά που διατηρεί την ποιότητα των δεδομένων του αισθητήρα μέχρι σε ανάλυση 6K. Επιπλέον υποστηρίζει λήψη βίντεο σε πλήρη ανάλυση με έως και 60fps.

Η εταιρεία Blackmagic υποστηρίζει ότι η συσκευή μπορεί να διατηρήσει μεγαλύτερο επίπεδο λεπτομέρειας στα σκοτεινότερα ή στα φωτεινότερα τμήματα μίας εικόνας σε σύγκριση με τις απλούστερες βιντεοκάμερες, κυρίως επειδή προσφέρει 13 stops δυναμικού εύρους.

BM6K1.thumb.jpg.f66eb2278c951c824ef64066168c0127.jpg

Χάρη στην μοντούρα EF, η κάμερα είναι συμβατή με συστήματα φακών από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές, όπως από τις Canon, Sigma και Zeiss. Όπως και ο προκάτοχός της, έτσι και η νέα Blackmagic Pocket Cinema Camera διαθέτει οθόνη αφής 5,0 ιντσών και κάνει χρήση του Blackmagic OS. Έχετε υπόψη σας, ότι επειδή απευθύνεται κυρίως σε κινηματογραφιστές, δεν διαθέτει κάποιο προηγμένο σύστημα continuous autofocus όπως πολλές μοντέρνες mirrorless κάμερες.

Μαζί με τη νέα κάμερα, η Blackmagic ανακοίνωσε και το DaVince Resolve 16.1 Beta με νέα χαρακτηριστικά όπως Smart Indicators κ.ά. Η Pocket Cinema Camera 6K (BMPCC 6K) είναι διαθέσιμη από διάφορους μεταπωλητές στον κόσμο με τιμή περίπου $2495.

Engadget

 

  • Like 4