Σε μία κίνηση έκπληξη, η RED αποκάλυψε τον πλέον ευαίσθητο στο φως αισθητήρα Super 35 για την κινηματογραφική κάμερα της εταιρείας Epic-W.

Ο αισθητήρας 5K Gemini, όπως αυτός στην GH5s της Panasonic, διαθέτει ένα dual-ISO mode που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει ανάμεσα σε dynamic range και light-sensitivity.

Σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, η RED εξηγεί πως “οι εικόνες σε ISO 3200 με τη λειτουργία χαμηλού φωτισμού θα είναι τόσο καθαρές όσο οι εικόνες σε ISO 800 χρησιμοποιώντας τη στάνταρντ λειτουργία”.

Η RED αποκάλυψε τον αισθητήρα Gemini στις αρχές της χρονιάς, ωστόσο δήλωσε ότι σχεδιάστηκε ειδικά για χρήση στο διάστημα για “ένα πολύ ιδιαίτερο πελάτη” (πολλοί πίστεψαν ότι ήταν ο Elon Musk).

Εκείνη τη περίοδο επίσης η RED έκανε γνωστό πως η παραγωγή περιοριζόταν σε μόλις πέντε κομμάτια, ωστόσο η εταιρεία προσφέρει τώρα τον αισθητήρα στην Epic-W με $24500. Βεβαίως, η κάμερα με τον αισθητήρα 8K Helium Super 35mm παραμένει διαθέσιμη έναντι $29500.  

Με διαστάσεις 30,72 x 18mm, ο Gemini είναι ψηλότερος από τους απλούς Super 35mm αισθητήρες της RED, και είναι ιδανικός για όσους χρησιμοποιούν αναμορφικούς φακούς. Στη λειτουργία RAW, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει βίντεο σε 5K στα 96fps και βίντεο ανάλυσης 2K στα 300fps, ενώ επιπλέον υπάρχει και η επιλογή ProRes με την ανάλυση να περιορίζεται όμως στα 4K στα 30fps.

Με 5K αντί για 8K ανάλυση, ο Gemini έχει μεγαλύτερα, περισσότερο φωτοευαίσθητα εικονοστοιχεία. Υπάρχει πάντως ένα μειονέκτημα με τη λειτουργία χαμηλού φωτισμού: χάνεται κάποιο δυναμικό εύρος, οπότε η RED συνιστά να παραμείνετε στην κανονική λειτουργία –που προσφέρει 16.5 stops δυναμικού εύρους- στις περισσότερες περιπτώσεις. Η RED Epic-W με τον αισθητήρα Gemini 5K είναι διαθέσιμη online έναντι $24500.

Engadget