Εκτός από την HERO8 Black, η GoPro ανακοίνωσε και την action camera MAX.

Αν και κατά κάποιο τρόπο, χάρη στην δυνατότητα λήψης βίντεο 360⁰, αποτελεί τον διάδοχο της Fusion 360/ VR, στην πραγματικότητα οτιδήποτε μπορεί να κάνει η HERO8 Black, μπορεί να το κάνει και η MAX, και ενδεχομένως και καλύτερα.

Η νέα GoPro MAX διαφέρει σημαντικά σε κάποια σημεία από την Fusion, όπως για παράδειγμα στο μέγεθος. Την ώρα λοιπόν που η Fusion ήταν στην ουσία δύο GoPro σε ένα σώμα –και επομένως απαιτούσε δύο κάρτες SD προκαλώντας πονοκέφαλο σε ορισμένους χρήστες στο video editing- η MAX είναι πλήρως επανασχεδιασμένη, και είναι μικρότερη σε μέγεθος ενώ διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής, οπότε είναι ευκολότερη στην χρήση. Η κάμερα διαθέτει επίσης τις «MAX» εκδόσεις των χαρακτηριστικών της HERO8 Black, και έτσι έχουμε MAX HyperSmooth, MAX TimeWarp και MAX SuperView.  

Οι δύο κάμερες, που είναι τοποθετημένες στην πίσω πλευρά και στην πρόσοψη της GoPro MAX, όπως αναφέραμε, επιτρέπουν την λήψη βίντεο 360⁰ αλλά και κανονικών φωτογραφιών και βίντεο όπως γίνεται με μία απλή HERO, και επιπλέον καθιστούν εφικτό το χαρακτηριστικό που η GoPro ονομάζει «unbreakable stabilization». Επισήμως είναι γνωστό και ως MAX HyperSmooth, και λειτουργεί μόνο όταν χρησιμοποιείται η μία από τις δύο κάμερες. Έτσι, από την στιγμή που η λήψη γίνεται στις 180⁰, «ξεκλειδώνεται» ένα τεράστιο buffer για χρήση στην ψηφιακή σταθεροποίηση της εικόνας, ενώ επιπλέον υπάρχει και in-camera horizon levelling. Όπως και στην περίπτωση της HERO8 Black, υπάρχουν τέσσερις εικονικοί φακοί, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η επιλογή MAX SuperView, για την μεγαλύτερη δυνατή ευρεία εικόνα. Η λειτουργία PowerPano επιτρέπει την λήψη πανοραμικών φωτογραφιών 270⁰ χωρίς να απαιτείται να κουνήσετε την κάμερα αλλά και το MAX TimeWarp για ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως την κίνηση, την ανίχνευση σκηνής και τον φωτισμό.

1574244066_max2.jpg.72b38a2243a813efd506aec4fb062bfd.jpg

Η GoPro MAX μπορεί να τραβήξει βίντεο 360⁰ σε ανάλυση 6Κ στα 30fps, 1440p στα 60fps και 1080p στα 60fps καθώς και 6,2MP PowerPano φωτογραφίες ή 5,5MP HERO φωτογραφίες. Η κάμερα εξοπλίζεται με έξι μικρόφωνα για ήχο 360⁰ ή στερεοφωνικό ήχο ανάλογα την λήψη βίντεο. Η κάμερα βεβαίως είναι αδιάβροχη μέχρι τα 5 μέτρα περίπου, υποστηρίζει φωνητικό έλεγχο (με 12 φωνητικές εντολές) και ενσωματώνει GPS. Το κόστος της είναι $499,99 και θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 24 Οκτωβρίου.

SlashGear

  • Like 1