Η γνωστή εταιρεία Leica ανακοίνωσε τη νέα της full-frame mirrorless ναυαρχίδα της SL2, η οποία έρχεται σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με την SL.

Η νέα φωτογραφική μηχανή έρχεται με νέο σώμα, αισθητήρα 47MP, επεξεργαστή Maestro III, με νέο σύστημα μενού και βελτιωμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο και οθόνη ενώ οι δυνατότητες στην λήψη βίντεο είναι ασύγκριτες σε σχέση με το παρελθόν. Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, η Leica φαίνεται πως χρησιμοποίησε τον αισθητήρα καθώς και άλλα εξαρτήματα/ hardware από την S1R, την γνωστή συνεργάτιδα της –όσον αφορά στη μοντούρα L-Mount- Panasonic.

Το σώμα πάντως, σύμφωνα με την θρυλική εταιρεία είναι κατασκευασμένο in-house ενώ το πάνω τμήμα της μηχανής είναι κατασκευασμένο από ένα μονοκόμματο κομμάτι αλουμινίου. Το «grip» επίσης είναι επανασχεδιασμένο, και υποτίθεται αρκετά πιο σταθερό σε σχέση με εκείνο του προηγούμενου μοντέλου χάρη και στο υλικό «leatherette» που χρησιμοποιήθηκε και το οποίο είναι αυξημένης αντοχής.

Η φωτογραφική μηχανή σύμφωνα με το Engadget είναι κατασκευασμένη σαν «τανκ», και επομένως ιδιαιτέρως στιβαρή, έχοντας βάρος 928 γραμμάρια με την μπαταρία (το βάρος είναι στα ίδια επίπεδα με αυτό της S1R και της πρώτης SL της Leica). Μεγάλο ρόλο σε αυτό, παίζει και το ενσωματωμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας που είναι πέντε αξόνων και προσφέρει 5.5 stops shake reduction και συνεργάζεται με όλους τους πανάκριβους φακούς της Leica.

leica2.jpg.64130371d853189459f90c1d4c95e52b.jpg

Ο αισθητήρας 47MP επιδεικνύει σχεδόν διπλάσια ανάλυση σε σχέση με εκείνον του προηγούμενου μοντέλου, με αποτέλεσμα η SL2 να είναι μία από τις υψηλότερης ανάλυσης φωτογραφικές μηχανές full frame στην αγορά. Παράλληλα είναι και πολύ γρήγορη, με burst speed (continuous mode) που φτάνει τα 10fps με ενεργοποιημένο το μηχανικό κλείστρο και τα 20fps με το αθόρυβο ηλεκτρονικό κλείστρο. Το σύστημα αυτόματης εστίασης είναι μόνο ανίχνευσης αντίθεσης (contrast) και έρχεται με ανίχνευση αντικειμένων μαζί με τεχνολογία ανίχνευσης προσώπου και ματιών. Το τεχνολογίας OLED ηλεκτρονικό σκόπευτρο είναι νέας τεχνολογίας και ανάλυσης 5,8-megapixel και είναι το υψηλότερης ανάλυσης ηλεκτρονικό σκόπευτρο που υπάρχει. Ολοκαίνουρια είναι και η οθόνη αφής των 3,2 ιντσών ενώ νέο είναι και το full-touch μενού με τις ρυθμίσεις και τις λειτουργίες (ανάμεσα τους υπάρχει μία λειτουργία Cine Mode με διάφορες ρυθμίσεις που αφορούν τη λήψη βίντεο όπως t-stops, αντί για f-stops καθώς και μία ρύθμιση shutter angle αντί για shutter speed).

leica3.jpg.dd8a2e069f5a7720c4277691ff08357f.jpg

Η Leica SL2 προσφέρει δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 5K στα 30fps και 4K στα 60fps χρησιμοποιώντας πλήρως το πλάτος του αισθητήρα. Επίσης υποστηρίζει 4K, 10-bit 4:2:2 L-log λήψη βίντεο με external και internal recording. Ανάμεσα στις δυνατότητες της συμπεριλαμβάνεται και ένα υψηλής ανάλυσης mode λήψης φωτογραφιών 187MP.

Η νέα Leica SL2 διαθέτει υποδοχές μικροφώνου/ ακουστικών και USB-C (USB3.1) και ανάμεσα στους συμβατούς φακούς L-Mount θα βρείτε τρεις zoom και πέντε prime όλοι τους πολύ ακριβοί (($5295 για τον φακό 50mm F/1.4 Summilux για παράδειγμα). Η Leica SL2 θα κυκλοφορήσει στις 21 Νοεμβρίου με τιμή $5995, αρκετά περισσότερα από την Panasonic S1R πάνω στην οποία βασίζεται.

Engadget