Η γνωστή εταιρεία κατασκευής action cameras ανακοίνωσε τη νέα Hero, στα $199, που αντικαθιστά τη Hero 5 Session και αποτελεί το νέο εισαγωγικό μοντέλο της εταιρείας που απευθύνεται σε beginners και “occasional” χρήστες.

Ότι ένα νέο μοντέλο θα αντικαθιστούσε το νέο έτος τη Hero 5 Session το γνωρίζαμε από δηλώσεις του ίδιου του CEO της GoPro, Nick Woodman, ο οποίος είχε δηλώσει πως η “ζήτηση για τη Session ήταν μεγαλύτερη από αυτή που περιμέναμε και θα έχει ως αποτέλεσμα το συντομότερο από το αναμενόμενο end-of-life”. Επίσης πρόσθεσε ότι η αναπάντεχη επιτυχία που γνωρίζει το entry-level τμήμα της αγοράς είναι που έκανε την εταιρεία να αποφασίσει να επιχειρήσει ξανά σε αυτό.

Η νέα Hero δεν προσφέρει δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ανάλυση 4K ή άλλα παρόμοια high-end χαρακτηριστικά και δυνατότητες –περιορίζεται στα 1440p στα 60fps- ωστόσο η GoPro υποστηρίζει ότι οι χρήστες, με βάση την επένδυση, δεν πρόκειται να παραπονεθούν.

Εξάλλου η εταιρεία με τη συγκεκριμένη κάμερα εστιάζει περισσότερο στην ευκολία χρήσης, έχοντας απλουστευμένες λειτουργίες λήψης, 2,0 ιντσών οθόνη αφής, δυνατότητες φωνητικού ελέγχου αλλά και WiFi συγχρονισμό με το κινητό του χρήστη. Επίσης αντέχει στο νερό σε βάθος έως περίπου 10 μέτρων, σταθεροποίηση εικόνας και υποστήριξη για τα γνωστά mounting αξεσουάρ της GoPro.

Engadget