Η Leica ανακοίνωσε μία νέα κάμερα στην M-series της εταιρείας, η οποία είναι και η οικονομικότερη rangefinder (το «M» στην ονομασία προέρχεται από το Messsucher που σημαίνει rangefinder) της σειράς.

Βεβαίως, με τα $3995 που ζητάει, η M-E (Typ 240) παραμένει μία αρκετά ακριβή πρόταση για τους περισσότερους φωτογράφους, ωστόσο οι λάτρεις της εταιρείας δεν θα διστάσουν να ισχυριστούν πως πρόκειται για μία αρκετά συμφέρουσα πρόταση για τα πρότυπα της Leica.

Παρά την αρκετά υψηλή τιμή της, η νέα «οικονομική» rangefinder της εταιρείας με τον full-frame αισθητήρα CMOS των 24 Megapixels έρχεται και με… περιορισμούς. Για παράδειγμα, αν και τώρα διαθέτει ένα 2GB buffer που επιτρέπει την λήψη έως και τριών καρέ το δευτερόλεπτο, ο αισθητήρας εντούτοις «τραβάει» με μέγιστο ISO μόλις 6400. Επομένως, παρά τον full frame αισθητήρα, οι επιδόσεις της κάμερας σε περιβάλλοντα με χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού δεν θα είναι και οι καλύτερες. Επίσης, ο κάτοχος της νέας  M-E (Typ 240) θα πρέπει να συμβιβαστεί με την εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 1080p.

M-E_BACK_1512-x-1008_ffff_reference.thumb.jpg.103d18307a1398f6dca8e513a80f84de.jpg

Η νέα M-E (Typ 240) που απευθύνεται σε λάτρεις της φωτογραφίας και βεβαίως της ίδιας της κατασκευάστριας θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιουλίου. Οι υπόλοιποι, θα διαπιστώσουν ότι η Panasonic Lumix S1 αποτελεί ενδεχομένως καλύτερη λύση και στοιχίζει αρκετά λιγότερα χρήματα.

Engadget