Η οποία υπόσχεται να προσφέρει ποιότητα ήχου ίδια με audio CD μέσω Bluetooth

Στην ανακοίνωση μιας νέας τεχνολογίας για την ασύρματη μετάδοση ήχου προχώρησε η Qualcomm, την οποία αποκαλεί AptX Lossless και υπόσχεται πως θα μπορεί να προσφέρει ποιότητα ήχου ίδια με αυτή από audio CDs μέσω Bluetooth.

Όπως είπε ο James Chapman της εταιρείας, "Στην Qualcomm Technologies είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον του ήχου και συνεχίζουμε να ψάχνουμε τρόπους για να προσφέρουμε στο κοινό μας νέους τρόπους για να απολαμβάνουν τις ακουστικές εμπειρίες τους. Lossless audio σημαίνει μαθηματικά να είναι ακριβής σε κάθε bit, να μην χάνεις καθόλου ποιότητα στο αρχείο ήχου και μέχρι τώρα, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό να γίνει μέσω Bluetooth. Με πολλές streaming υπηρεσίες να προσφέρουν τεράστιες λίστες χωρίς απώλεια ποιότητας και την ζήτηση των πελατών να μεγαλώνει, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη μετάδοση ήχου σε ποιότητα audio CD μέσω Bluetooth earbuds και headsets, την οποία σκοπεύουμε να διαθέσουμε στο καταναλωτικό κοινό μας αργότερα μέσα στο έτος.".

Η ποιότητα CD προσδιορίζεται ως 16-bit/44.1 kHz και το AptX Lossless θα δίνει στους καταναλωτές την επιλογή μεταξύ ποιότητας, χωρίς δηλαδή καμία απώλεια και μιας πιο φιλικής ποιότητας για τα δεδομένα του χρήστη, στα 24-bit/96 kHz. Επίσης θα μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα πότε το περιεχόμενο υποστηρίζει Lossless ποιότητα και θα ενεργοποιεί αυτόματα την audio CD ποιότητα.

Τέλος, η εταιρεία υποστηρίζει πως το νέο αυτό πρότυπο θα περιορίσει τα drop-out που γίνονται μέσω Bluetooth, καθώς θα συνεργαστεί με την Qualcomm Bluetooth High Speed Link τεχνολογία για να προσφέρει τον απαραίτητο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων.

  • Like 2
  • Thanks 1