Σε συνεργασία με την Asus, η συσκευή περιέχει τον Snapdragon 888 και AMOLED οθόνη 6,78 ιντσών στα 144Hz

Όπως είναι αναμενόμενο για μια εταιρεία σαν την Qualcomm, η εταιρεία έχει μεγάλο κοινό, με τους πιο ενθουσιώδεις από αυτούς να αποκαλούνται Snapdragon Insiders. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από παραπάνω από 1,6 εκατομμύρια άτομα, τα οποία συμμετέχουν σε online forums και είναι από τα πρώτα άτομα που ενημερώνονται για τα σχέδια της Qualcomm.

Κι έτσι, με σκοπό να προσελκύσει αυτό το κοινό, η Qualcomm συνεργάστηκε με την Asus για να κατασκευάσουν ένα μοναδικό smartphone, το οποίο ονομάζεται επισήμως Smartphone for Snapdragon Insiders.

qualcomm-asus-smartphone-1.jpg

Για όσους έχουν διαθέσιμο το ποσό των $1,500, η συσκευασία περιλαμβάνει ένα headset, μαζί με ένα ζευγάρι TWS earbuds με Snapdragon Sound, προστατευτική θήκη, Qualcomm Quick Charge 5.0 φορτιστή και δύο καλώδια φόρτισης.

qualcomm-asus-smartphone-3.jpg

Όσον αφορά το υλικό της συσκευής, στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια μεγάλη οθόνη AMOLED της Samsung στις 6,78 ίντσες, ανάλυσης 2448 x 1080px στα 144Hz. Η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass Victus και υποστηρίζει Always-on.

Επίσης στο μπροστινό bezel υπάρχει κάμερα 24MP για selfies, κάτι που το κάνει από τα λίγα premium smartphones χωρίς notch ή τρύπα στην οθόνη, κάτι που βλέπουμε και στα Sony Xperia 1 III και 5 III.

qualcomm-asus-smartphone-2.jpg

Στο πίσω μέρος υπάρχει setup τριπλής κάμερας, ανιχνευτής δακτυλικού αποτυπώματος και ένα φωτιζόμενο Snapdragon logo. Ο κύριος φακός είναι 64MP f/1.8, συνοδευόμενος από έναν ultrawide 12MP f/2.2 και έναν telephoto 8MP snapper με τριπλό ζουμ. Η εφαρμογή της κάμερας θα περιέχει Qualcomm AI λογισμικό όπως αυτόματο ζουμ και AI εστίαση αντικειμένων. Βέβαια αναμένεται να δούμε κι άλλες λειτουργίες, αν και η ρύθμιση θα γίνει από την Asus.

Ο ανιχνευτής δακτυλικού αποτυπώματος χρησιμοποιεί τον 3D Sonic Sensor δεύτερης γενιάς της Qualcomm, όπως και το Galaxy S21. Η διαφορά είναι πως ο ανιχνευτής δεν βρίσκεται στην οθόνη, με την Qualcomm να εξηγεί πως αυτό έγινε λόγω ασυμβατότητας με το OLED panel που χρησιμοποιείται για τη συσκευή.

qualcomm-asus-smartphone-4.jpg

Το smartphone χρησιμοποιεί το Snapdragon 888 chipset (όχι το Plus), συνοδευόμενο από 512GB UFS 3.1 μνήμης και 16GB LPDDR5 μνήμη. Η συσκευή θα περιέχει καθαρά Android 11, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποια έκδοση. Από αυτό καταλαβαίνουμε πως δε θα υπάρχει προεγκατεστημένο bloatware, αλλά δεν ξέρουμε από που θα μπορεί κανείς να επεξεργαστεί τις λειτουργίες της Qualcomm.

Η μπαταρία του ανέρχεται στα 4,000mAh και είναι συμβατή με τον Quick Charge 5.0 φορτιστή που περιέχεται στη συσκευασία, επιτρέποντας 70% φόρτιση σε 30 λεπτά και πλήρης φόρτιση σε 50 λεπτά. Το βάρος της συσκευής ανέρχεται σε 210 γραμμάρια.

Σκοπός του Smartphone for Snapdragon Insiders είναι να παρουσιάσει όλες τις δυνατότητες του λογισμικού της εταιρείας, σε συνδυασμό με το αντίστοιχο hardware. Η συσκευή θα κατασκευάζεται, θα προωθηθεί και θα διατεθεί από την Asus και θα γίνει διαθέσιμη μέσα στον Αύγουστο σε Κίνα, ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα και κάποια στιγμή Ινδία.

qualcomm-asus-smartphone-5.jpg