Φέτος αναμένεται να παρουσιαστούν πολλές συσκευές που υποστηρίζουν τα νέας γενιάς δίκτυα 5G. Καθώς οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές θα αναβαθμίζονται σε παγκόσμια κλίμακα, τα δίκτυα 4G LTE ωστόσο θα παραμείνουν τα «de facto» μέσα σύνδεσης για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου για αρκετά χρόνια ακόμη, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη που η Qualcomm προχώρησε στην ανακοίνωση τριών νέων SoCs με δυνατότητες 4G LTE.   

Μετά τις ανακοινώσεις των κορυφαίων της SoCs, Snapdragon 865 και Snapdragon 765 στο ετήσιο συνέδριο «Snapdragon Tech Summit» που διεξήχθη στο Μάουι της Χαβάης, στις αρχές Δεκεμβρίου της περασμένης χρονιάς, η Qualcomm επανέρχεται και ανακοινώνει τρία νέα chipsets για οικονομικότερες συσκευές.

Τα νέα SoCs (System-on-Chips) που προορίζονται για χρήση σε entry-level και mid-range smartphones έχουν τις ονομασίες Snapdragon 720G, Snapdragon 662 και Snapdragon 460 και παρουσιάστηκαν σε μία εκδήλωση της Qualcomm στο Νέο Δελχί, στην Ινδία. Τα νέα chips διαθέτουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως είναι η υποστήριξη Dual VoLTE, WiFi 6 και Bluetooth 5.1 καθώς και η υποστήριξη στο Ινδικό δορυφορικό σύστημα στιγματοθέτησης NavIC (και τα τρία SoCs θα βρίσκονται σε κινητά που θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες αγορές σύμφωνα με την Qualcomm). Επιπλέον διαθέτουν τα Qualcomm AI Engine και Qualcomm Sensing Hub.

12.png.abf9748bb649094f7c1f06ed11e48ad1.png

Το ισχυρότερο από τα τρία, είναι το Snapdragon 720G που ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή και το «G» στην ονομασία αποκαλύπτει ότι διαθέτει χαρακτηριστικά ειδικά ανεπτυγμένα για gaming (Snapdragon Elite Gaming Platform) με υποστήριξη 10-bit HDR, dynamic color range κ.ά. Διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή με συχνότητα λειτουργίας έως και 2,3GHz (Kryo 465) και γραφικά Adreno 618 καθώς και το modem Snapdragon X15 LTE (ταχύτητες download και upload έως και 800Mbps και 300Mbps αντίστοιχα). Επίσης χάρη στον Qualcomm Spectra 350L ISP υποστηρίζεται βίντεο 4K στα 30fps και υποστηρίζονται αισθητήρες με συνολική ανάλυση έως και 192MP. Επιπλέον παρέχεται υποστήριξη στο πρότυπο γρήγορης φόρτισης Quick Charge 4.0.

Το Snapdragon 662 διαθέτει επεξεργαστή με οκτώ πυρήνες συχνότητας λειτουργίας έως και 2,0GHz (Kryo 260) καθώς και τον επεξεργαστή γραφικών Adreno 610. Επιπλέον διαθέτει το 4G LTE modem Snapdragon X11 LTE που υποστηρίζει ταχύτητες download και upload έως και 390Mbps και 150Mbps. Το μικρότερο Snapdragon 460 SoC διαθέτει επίσης οκταπύρηνο επεξεργαστή συχνότητας λειτουργίας έως και 1,8GHz (Kryo 240) και εφοδιάζεται με γραφικά Adreno 610. Διαθέτει το ίδιο modem με το Snapdragon 662 SoC και υποστηρίζει Quick Charge 3. Και τα δύο SoCs επίσης διαθέτουν ISP που υποστηρίζει αισθητήρες έως και 48MP.

Οι εταιρείες Xiaomi και Realme θα είναι από τις πρώτες που θα παρουσιάσουν συσκευές που θα ενσωματώνουν τα νέα chipsets της Qualcomm φέτος.

GSMArena