Με δύο επιπλέον SoC να έρχονται να βελτιώσουν τις αποδόσεις οικονομικότερων συσκευών

Με τα 5G smartphone να γίνονται όλο και πιο προσιτά, η Qualcomm θέλει να κάνει τις οικονομικότερες συσκευές πιο ελκυστικές. Έτσι, η εταιρεία ανακοίνωσε τρία νέα SoC (system-on-chip), τα οποία υπόσχονται βελτιωμένη απόδοση για οικονομικά 5G μοντέλα.

Το SoC που ξεχωρίζει είναι ο Snapdragon 695, που είναι ο διάδοχος του 690 πλέον σε λιθογραφία 6nm και με γρηγορότερο 5G, παρέχοντας επιπλέον 30% καλύτερη απόδοση γραφικών και 15% γρηγορότερους πυρήνες. Κάτι που καθιστά τα επερχόμενα mid-range smartphone πολύ πιο ικανά για gaming και μεγάλες λήψεις.

Τα άλλα δύο SoC είναι τα Snapdragon 480 Plus και 778G Plus, που προσφέρουν μικρότερη βελτίωση σε CPU και GPU απόδοση από τα μοντέλα στα οποία βασίζονται (Snapdragon 480 και 778G). Όπως δείχνουν οι βελτιώσεις τους, πρόκειται για μοντέλα που θα χρησιμοποιηθούν σε entry-level συσκευές.

Επιπλέον, υπάρχει και ένα LTE chip, το Snapdragon 680 που μοιράζεται όλες τις βελτιώσεις του 695, με μοναδική διαφορά τις 5G βελτιώσεις, κάτι που το κάνει να προορίζεται για αγορές όπου οι 5G υπηρεσίες είναι είτε περιορισμένες είτε πολύ ακριβές.

Και τα τέσσερα SoC αναμένεται να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές που θα βρεθούν στην αγορά πριν το τέλος του 2021. Κατασκευαστές που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον ένα από τα νέα Snapdragon SoC είναι οι Honor, Motorola, Nokia (HMD Global), Oppo, Vivo και Xiaomi.

Η κίνηση αυτή εκ μέρους της Qualcomm δείχνει πως η εταιρεία θέλει να συνεχίσει να προμηθεύει την αγορά με νέα εξαρτήματα, παρά την περιορισμένη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων όπως τον Snapdragon 780G στα 5nm. Με τα 6nm δεν βασίζεται σε ιδιαίτερα ξεπερασμένη λιθογραφία και παράλληλα, με τις βελτιώσεις που παρέχει, προσπαθεί να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως την MediaTek, που τα πάνε πολύ καλά στη mid-range αγορά.

  • Like 3