Η Qualcomm παρουσίασε τον νέο της επεξεργαστή ο οποίος είναι κομμένος και ραμμένος στις ανάγκες των φίλων των video games.

Ο Snapdragon 865 Plus αποτελεί τη νέα, βελτιωμένη εκδοχή του Snapdragon 865 και σύμφωνα με την Qualcomm θα αποτελέσει τη βασική επιλογή των φίλων του gaming -και όχι μόνο- αφού θα είναι σε θέση να επιτύχει κατά 10% καλύτερες επιδόσεις τόσο στα video games, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με την A.I. -χάρη στην Adreno 650 GPU. Όσο για τη CPU, πρόκειται για την Kryo 585 στα 3,1 GHz -10% περισσότερο συγκριτικά με τον Snapdragon 865. Επιπρόσθετα, ο νέος επεξεργαστής είναι συμβατός με τη σουίτα συνδεσιμότητας FastConnect 6900 της Qualcomm, υποστηρίζοντας ταχύτητες Wi-Fi έως και 3,6 Gbps.

Το λανσάρισμα του Snapdragon 865 Plus είναι μάλλον αναμενόμενο, αν αναλογιστούμε ότι κάτι ανάλογο συνέβη και πέρυσι -η Qualcomm κυκλοφόρησε τον Snapdragon 855 Plus ο οποίος προσέφερε κατά τι καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον 855. Μάλιστα και εκείνος εμφανίστηκε ως επί το πλείστον σε συσκευές που απευθύνονταν στους λάτρεις των video games -βλ. Nubia Red Magic 3S και Asus ROG Phone II.

Αξίζει να σημειώσουμε ωστόσο πως οι φήμες που ήθελαν την Qualcomm να ενσωματώνει το modem Snapdragon X55 στο κυρίως chipset (εξοικονομώντας έτσι χώρο αλλά και πόρους μπαταρίας) δεν επιβεβαιώθηκαν, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι την επόμενη σειρά επεξεργαστών της Qualcomm. Η αμερικανική εταιρεία τόνισε ότι οι πρώτες συσκευές με τον Snapdragon 865 Plus θα κάνουν την εμφάνισή τους στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

  • Haha 1