Έχει γίνει πλέον λίγο δυσκολότερο να καταλάβει κάποιος ποιο SoC είναι καλύτερο από το άλλο διαβάζοντας μόνο τις ονομασίες.

Η Qualcomm τα τελευταία χρόνια είχε ένα σχετικά καλό πλάνο αναφορικά με τις ονομασίες των chipsets, όταν όμως άρχισαν οι σειρές να επεκτείνονται όλο και περισσότερο επικαλύπτοντας η μία την άλλη, έγινε δύσκολο να συγκρίνει κανείς δύο chipsets μόνο από τις ονομασίες τους. Φαίνεται τώρα πως η εταιρεία σχεδιάζει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, αλλάζοντας τον τρόπο που θα ονομάζει τα SoC, ξεκινώντας από το επόμενο κορυφαίο SoC που πρόκειται να παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστοι tipsters όπως ο χρήστης Digital Chat Station και ο Ice Universe, το νέο κορυφαίο chipset της Qualcomm θα ονομαστεί Snapdragon 8 Gen 1 αντί για Snapdragon 898 όπως φημολογούνταν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Η αλλαγή του ονόματος πιθανότατα θα εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες σειρές της εταιρείας, καθιστώντας ευκολότερο τον προσδιορισμό της ηλικίας αλλά και τη θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες σειρές για κάθε νέο chipset. Βέβαια, με δώδεκα τσιπ Snapdragon ενεργά ανά πάσα στιγμή σε διάφορες σειρές smartphone, ενδέχεται τελικά κάποια από αυτά να επικαλύπτουν κάποια άλλα.