Ο Snapdragon 870 είναι μία βελτιωμένη έκδοση του Snapdragon 865 Plus με την διαφορά να εντοπίζεται κυρίως στην ελαφρώς υψηλότερη ταχύτητα του επεξεργαστή.

Από πέρυσι κυκλοφορούσαν φήμες ότι η Qualcomm εργάζεται σε μία Lite έκδοση των Snapdragon 875/888, με την εταιρία τελικά να αποκαλύπτει και επίσημα τον Snapdragon 870. Όμως, ο νέος επεξεργαστής δεν μπορεί να θεωρηθεί η Lite έκδοση του Snapdragon 888 αλλά περισσότερο είναι η εξέλιξη του Snapdragon 865 Plus. Η μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ των chipsets είναι ότι ο νέος επεξεργαστής έχει ταχύτητα πυρήνα στα 3.2GHz, δηλαδή έως 100MHz περισσότερα από τον προηγούμενο.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους, υπάρχει η ίδια διαμόρφωση CPU (ένας πυρήνας Cortex-A77 στα 3.2GHz, τρεις πυρήνες Cortex-A77 στα 2.4GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A55 στα 1.8GHz), η ίδια κάρτα γραφικών Adreno 650, το ίδιο X55 5G modem (με υποστήριξη mmWave και sub-6GHz) και ίδια αρχιτεκτονική 7nm. Αν και οι δύο επεξεργαστές έχουν την ίδια κάρτα γραφικών, η Adreno 650 παραμένει μία από τις πιο ισχυρές στον κόσμο των Android smartphones οπότε η απόδοση των 3D παιχνιδιών θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Οι δύο επεξεργαστές θα έχουν επίσης την ίδια μηχανή εκμάθησης AI Hexagon 698 αλλά και τον ίδιο επεξεργαστή εικόνας Spectra 480. Και για όσους θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους, ο Spectra 480 επιτρέπει υποστήριξη κάμερας έως 200MP, εγγραφή βίντεο 8K στα 30fps, απεριόριστη εγγραφή αργής κίνησης στα 960fps και ταυτόχρονη εγγραφή βίντεο 4K & λήψη φωτογραφιών στα 64MP.

Άλλες αξιοσημείωτες δυνατότητες περιλαμβάνουν τη λειτουργία γρήγορης φόρτισης Quick Charge 4 Plus, ρυθμό ανανέωσης οθόνης 144Hz σε ανάλυση QHD+, υποστήριξη HDR10+ αλλά και τεχνολογία Qualcomm TrueWireless για τα ακουστικά. Μία διαφορά μεταξύ των επεξεργαστών εντοπίζεται στο Wi-Fi, με τον Snapdragon 870 να μην υποστηρίζει Wi-Fi 6E όπως ο Snapdragon 865 Plus, ωστόσο θα υποστηρίζει Wi-Fi 6.

Η Qualcomm επιβεβαίωσε ότι ο Snapdragon 870 θα ενσωματωθεί σε αρκετές ναυαρχίδες από εταιρίες όπως η Motorola, OnePlus, Oppo, Iqoo (brand της Vivo) και Xiaomi. Σύμφωνα με μια διαρροή της προηγούμενης εβδομάδες, το πρώτο smartphone της Motorola με τον Snapdragon 870 θα είναι το Edge S ενώ το OnePlus 9E αναμένεται να είναι το πρώτο της κινεζικής εταιρίας, όπως ανέφερε ο αναλυτής Max Jambor. Σε κάθε περίπτωση, η Qualcomm αναφέρει ότι τα πρώτα τηλέφωνα που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα θα ανακοινωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2021, οπότε και δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμη.