Η Qualcomm επιβεβαίωσε πρόσφατα πως η επερχόμενη ναυαρχίδα της όσον αφορά στην πλατφόρμα της για φορητές συσκευές συμπεριλαμβάνει ένα SoC (System-on-Chip) που θα κατασκευαστεί με μέθοδο 7nm (από την TSMC που λέγεται πως βρίσκεται μήνες μπροστά από την Samsung στην κατασκευή ημιαγωγών σε τέτοια κλίμακα).

Χάρη και στη νέα κατασκευαστική μέθοδο περιμένουμε σημαντική αύξηση στις επιδόσεις αλλά και στην αποδοτικότητα, ωστόσο η εταιρεία δεν θέλησε να αποκαλύψει «αριθμούς» για το νέο της SoC, που θα έχει κατά πάσα πιθανότητα την ονομασία Snapdragon 855. Αυτό ωστόσο που γνωρίζουμε είναι ότι το νέο system-on-a-chip θα συνεργάζεται άψογα με το μόντεμ Snapdragon X50 5G της ίδιας εταιρείας με τον συνδυασμό να περιγράφεται από την σχεδιάστρια ημιαγωγών ως «η πρώτη 5G-capable πλατφόρμα για smartphones της premium κατηγορίας».

Η Qualcomm υποστηρίζει ότι με το νέο της system-on-chip και το μόντεμ της –δείγματα των οποίων έχουν ήδη κάποιες κατασκευάστριες smartphones και OEMs- θα «μεταμορφώσουν βιομηχανίες, θα ενθαρρύνουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα και θα βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης». Συμφωνούμε με το παραπάνω, αλλά με μία περισσότερο… ρεαλιστική ματιά, μέχρι τα δίκτυα 5G να έχουν εξαπλωθεί τόσο ώστε να μπορούν πραγματικά να μεταμορφώνουν βιομηχανίες, το πιθανότερο είναι η Qualcomm να έχει κυκλοφορήσει ήδη το Snapdragon 875 και να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης του «885».

Η επίσημη ονομασία της νέας ναυαρχίδας της εταιρείας στις mobile πλατφόρμες αναμένεται να αποκαλυφθεί στις αρχές της νέας χρονιάς, μαζί και με κάποια από τα πρώτα smartphones που θα την ενσωματώνουν.

PhoneArena

Engadget