Η Qualcomm παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο system-on-chip στη σειρά 700-σεριες που προορίζεται για χρήση σε premium mid-range κινητά.

Το νέο Qualcomm Snapdragon 778G 5G SoC αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του μέσα στους επόμενους μήνες στο εσωτερικό συσκευών από εταιρείες όπως οι Xiaomi, Realme, Oppo, Honor και άλλες. Μάλιστα η Honor είναι από τις πρώτες εταιρείες που επιβεβαίωσαν ότι θα ενσωματώσουν το συγκεκριμένο SoC σε μοντέλο της σειράς Honor 50 το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα τον επόμενο μήνα.

Έχοντας χαρακτηριστικά και δυνατότητες AI που προέρχονται από το Snapdragon 888 (διαθέτει NPU απόδοσης 12TOPs), που αποτελεί την κορυφαία πρόταση chipset για πολλές ναυαρχίδες Android, το Snapdragon 778G 5G αναμένεται να δώσει αίσθηση «ναυαρχίδας» σε πολλές, πιο οικονομικές συσκευές.

Καταρχήν, φέρνει δυνατότητες 5G (τόσο mmWave όσο και sub-6GHz) και μαζί τρεις μονάδες ISP (Spectra 570L Image Signal Processor), που επιτρέπουν τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο από τρεις κάμερες ταυτόχρονα (επιτρέποντας μάλιστα την άμεση εναλλαγή μεταξύ των video feeds). Το νέο SoC επίσης υποστηρίζει HDR και περιλαμβάνει πολλές βελτιώσεις για ακόμα πιο αποδοτικό ενεργειακά gaming καθώς και WiFi 6E (3,6Gbps).   

Το SoC που κατασκευάζεται στα 6nm ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή, με έναν πυρήνα Kryo 670 (Cortex-A78) χρονισμένο στα 2,4GHz, τρεις πυρήνες Kryo 670 (Cortex-A78) στα 2,2GHz και έναν πυρήνα Kryo 670 (Cortex-A55) στα 1,9GHz καθώς και την GPU, Adreno 642L. Το SoC μπορεί να «οδηγήσει» οθόνες FHD+ με ρυθμό ανανέωσης 144Hz επίσης.

  • Like 3
  • Thanks 1