Μπορεί εμφανισιακά να διαφέρει ελάχιστα από τον προκάτοχό του, όμως το Razer Phone 2 έρχεται με νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις.

Η συσκευή διαθέτει οθόνη τεχνολογίας IGZO (LCD IPS) με διαγώνιο 5,7 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση QHD (η κατασκευάστρια εταιρεία πιστεύει ότι η αναλογία 16:9 είναι η καλύτερη για multimedia) και είναι κατά 50% φωτεινότερη (maximum 580nits).

Η Razer υποστηρίζει ότι το νέο πάνελ είναι καλύτερο στο να διατηρεί την λεπτομέρεια στις σκοτεινότερες σκηνές σε σχέση με το προηγούμενο. Το refresh rate μπορεί να ρυθμιστεί έως και στα 120Hz για την εξάλειψη φαινομένων όπως τα stuttering και tearing με την οθόνη να υποστηρίζει επίσης HDR αλλά και το χρωματικό εύρος DCI-P3 για καλύτερα γραφικά στα παιχνίδια και στα βίντεο.

Στο εσωτερικό της συσκευής εντοπίζεται το Qualcomm Snapdragon 845 SoC, το οποίο ψύχεται από ένα σύστημα ψύξης με heatpipe (vapor chamber) ώστε εφόσον είναι δυνατόν να αποφεύγεται στις περισσότερες περιπτώσεις το throttling από το chipset. Το chipset συνοδεύεται από 8GB RAM και από 64GB αποθηκευτικού χώρου (UFS) ενώ υπάρχει και υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD για την επέκταση του.

Η μπαταρία του Razer Phone 2 επιδεικνύει χωρητικότητα 4000mAh με την συσκευή να υποστηρίζει τόσο QuickCharge 4.0+ όσο και ασύρματη φόρτιση Qi (έως και 15W μάλιστα). Για να υποστηρίξει ασύρματη φόρτιση, το Razer Phone 2 διαθέτει «πλάτη» από ανθεκτικό γυαλί, με το πλαίσιο να κατασκευάζεται από αλουμίνιο. Σε σχέση με το παρελθόν, η συσκευή είναι IP67-rated και επομένως αντέχει στη σκόνη και στις επαφές με το νερό. O αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στα πλάγια της συσκευής.

Μία ωραία προσθήκη είναι ότι το λογότυπο στο πίσω μέρος είναι RGB backlit υποστηρίζοντας το πρότυπο Chroma και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αλλάζει απόχρωση για να ταιριάζει με το χρώμα του LED ειδοποιήσεων για παράδειγμα στην πρόσοψη κ.λπ.

Το νέο Razer Phone 2 δεν διαθέτει 3.5mm υποδοχή για ακουστικά, αλλά τουλάχιστον υπάρχει 24-bit DAC. Η εταιρεία πουλάει επίσης ξεχωριστά ένα ζευγάρι ακουστικών USB-C που έχουν συγχρονισμένο φωτισμό RGB επίσης. Τα στερεοφωνικά ηχεία στην πρόσοψη έχουν τους δικούς τους ενισχυτές και είναι Dolby Atmos-certified.

razer.thumb.jpg.c7e38166807961d3fe7c08e8723ce139.jpg

Η κάμερα στην πρόσοψη είναι «fixed» και βασίζεται σε αισθητήρα 8,0 Megapixels και υποστηρίζει λήψη βίντεο 1080p στα 60fps. Η διπλή κύρια κάμερα στο πίσω μέρος βασίζεται σε δύο αισθητήρες της Sony.Η πρώτη βασίζεται σε έναν 12 Megapixels Dual Pixel AF με τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας και διαθέτει φωτεινό σύστημα φακών f:/1.5 ενώ η δεύτερη βασίζεται σε επίσης έναν αισθητήρα 12 Megapixels που βρίσκεται πίσω από τηλεφακό (2x optical zoom, f:/2.6).

Το λογισμικό, που είναι σχεδόν «stock» βασίζεται στο Android 8.1 Oreo με την εταιρεία να υπόσχεται σύντομα αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση. Το κόστος της συσκευής είναι €850, ωστόσο υπάρχει και μία «πολυτελή έκδοση» (premium edition) με «Satin» φινίρισμα που θα στοιχίζει €950 και θα διατεθεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

Μαζί με τη συσκευή, η Razer ανακοίνωσε και τη διάθεση ορισμένων αξεσουάρ, όπως του Razer Wireless Charger ($100) και των Leather Case και Kevlar Case έναντι $40 και $50 αντίστοιχα. Επίσης έναντι $20 η εταιρεία προσφέρει έναν Tempered Glass Screen Protector.