Ακόμα και τα εργοστάσια της Samsung δεν μπορούν να αφήσουν την ευκαιρία ή να αντισταθούν στις τάσεις της αγοράς και έτσι ξεκίνησαν να κατασκευάζουν hardware για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Ο σχεδιασμός του νέου ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) της εταιρείας ολοκληρώθηκε πέρυσι, και εισήλθε σε φάση παραγωγής μόλις αυτό το μήνα σύμφωνα με την Κορεάτικη ιστοσελίδα The Bell. Τα νέα αυτά ASICs προορίζονται για μία άγνωστη εταιρεία στην Κίνα.

Ένας αναλυτής της Samsung Securities δήλωσε πρόσφατα πως η παραγωγή ASICs καταλαμβάνει μόνο ένα μικρό μέρος από την παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων της εταιρείας, οπότε η είσοδος των ASICs στις γραμμές παραγωγής δεν επηρεάζει την παραγωγή άλλων chips.

Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι πολύ καλά νέα για τη Samsung που ξεκίνησε την παραγωγή τέτοιων chips και που θα δραστηριοποιηθεί σε μία ακόμη αγορά. Για παράδειγμα, η Bitmain –που είναι ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές hardware εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, κατασκευάζει τα ASICs της με την ονομασία AntMiner στα εργοστάσια της TSMC και σε κλίμακα 16nm.

Η Samsung δεν αναφέρθηκε στην κατασκευαστική μέθοδο/ κλίμακα που χρησιμοποιεί για τα δικά της ASICs. Η εταιρεία επίσης ξεκίνησε την μαζική παραγωγή chips μνήμης GDDR6 πρόσφατα, κάτι που βεβαίως μελλοντικά θα ωφελήσει, μέσω των νέων GPUs που θα ενσωματώνουν το συγκεκριμένο τύπο μνήμης, το mining κρυπτονομισμάτων όπως του Ethereum.

GSMArena

  • Like 1